In zilele fierbinti de vara, cand ai musafiri , unul dintre cele mai simple si mai rapide deserturi il constituie inghetata . Pentru a face insa o impresie de nota zece, foloseste cateva trucuri si serveste inghetata ca la o terasa stilata.
Iata ce trebuie sa faci:
1 Scoate inghetata din congelator mai devreme
Nu astepta pana in ultima clipa pentru a scoate inghetata din frigider. Pune-o pe masa si las-o 5-10 minute, pentru ca aceasta sa se poata inmuia suficient incat sa poti folosi spatula speciala pentru cupele de inghetata, precum si pentru a putea fi mancata cu usurinta. Nimanui nu-i place sa primeasca un castron cu o inghetata foarte tare, in care nici macar lingurita nu intra.
2 Pregateste cupe potrivite
Un set de cupe de inghetata nu este deloc scump si va face o impresie foarte buna atunci cand ai musafiri. In loc sa folosesti farfurioare sau castroane obisnuite, alege cupe de inghetata sau cupe pentru salata de fructe sau chiar pahare largi. Este bine ca acestea sa fie racite in prealabil. Peretii lor transparenti vor pune in valoare textura inghetatei si o vor ajuta sa-si mentina forma mai mult timp.
3 Foloseste o spatula de inghetata
Pentru ca aspectul sa fie unul cat se poate de atractiv, cumpara-ti propria spatula de inghetata. Este un produs relativ ieftin si o poti folosi o perioada foarte lunga. Scufunda spatula in apa fierbinte, apoi sterge-o bine pentru a fi uscata, apoi trage o fasie de inghetata, pentru a obtine cupe.
4 Adauga decoratiuni comestibile
Foloseste bucatele de fructe proaspete, ciocolata rasa, frisca, sticksuri de ciocolata sau un topping de inghetata pentru ca preparatul tau sa fie cat mai apetisant. Cand adaugi toppingul lichid, scurge o parte pe peretii interiori ai cupei, inainte sa pui inghetata. Vei obtine astfel un desen interesant.
Poti cumpara si decoratiuni pentru cocktailuri, pe care sa le prinzi pe marginea cupei, pentru un aspect festiv.