Sfaturi culinare

#inghetata # servire # cum servesti

Cum sa servesti inghetata

In zilele fierbinti de vara, cand ai musafiri , unul dintre cele mai simple si mai rapide deserturi il constituie inghetata . Pentru a face insa o impresie de nota zece, foloseste cateva trucuri si serveste inghetata ca la o terasa stilata.

 

Iata ce trebuie sa faci:


1 Scoate inghetata din congelator mai devreme

Nu astepta pana in ultima clipa pentru a scoate inghetata din frigider. Pune-o pe masa si las-o 5-10 minute, pentru ca aceasta sa se poata inmuia suficient incat sa poti folosi spatula speciala pentru cupele de inghetata, precum si pentru a putea fi mancata cu usurinta. Nimanui nu-i place sa primeasca un castron cu o inghetata foarte tare, in care nici macar lingurita nu intra.


2 Pregateste cupe potrivite

Un set de cupe de inghetata nu este deloc scump si va face o impresie foarte buna atunci cand ai musafiri. In loc sa folosesti farfurioare sau castroane obisnuite, alege cupe de inghetata sau cupe pentru salata de fructe sau chiar pahare largi. Este bine ca acestea sa fie racite in prealabil. Peretii lor transparenti vor pune in valoare textura inghetatei si o vor ajuta sa-si mentina forma mai mult timp.

 

3 Foloseste o spatula de inghetata

Pentru ca aspectul sa fie unul cat se poate de atractiv, cumpara-ti propria spatula de inghetata. Este un produs relativ ieftin si o poti folosi o perioada foarte lunga. Scufunda spatula in apa fierbinte, apoi sterge-o bine pentru a fi uscata, apoi trage o fasie de inghetata, pentru a obtine cupe.


4 Adauga decoratiuni comestibile

Foloseste bucatele de fructe proaspete, ciocolata rasa, frisca, sticksuri de ciocolata sau un topping de inghetata pentru ca preparatul tau sa fie cat mai apetisant. Cand adaugi toppingul lichid, scurge o parte pe peretii interiori ai cupei, inainte sa pui inghetata. Vei obtine astfel un desen interesant.

Poti cumpara si decoratiuni pentru cocktailuri, pe care sa le prinzi pe marginea cupei, pentru un aspect festiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului