Sfaturi culinare

#transare #sfaturi culinare #pui # sfaturi culinare pui

Cum sa tai un pui gatit

Un pui gatit , rumen si apetisant, poate arata extraordinar pe o tava. Cand acesta trebuie taiat, insa, capodopera sfarseste uneori prin a arata ca sfasiata. Este important, de aceea, ca un pui gatit sa fie transat corect, astfel incat bucatile sa arate bine, nu doar sa aiba un gust delicios.

Cum se taie, insa, puiul gatit? Iata in continuare cum poti face acest lucru in numai 5 pasi:
 

1. Alege un cutit bun
 

Pentru a taia un pui, ai nevoie de un cutit de dimensiune medie, flexibil si cu lama mai lata. Cutitul trebuie sa fie foarte bine ascutit. Daca ai un cutit pentru taiat oase in bucatarie, acesta este alegerea cea mai buna.
 

2. Foloseste un fund de lemn
 

Foloseste un fund de lemn si protejeaza-te cu un sort de bucatarie, pentru a nu te pata de la stropii sau bucatelele care pot sa sara.
 

3. Taie aripile de pui
 

Intinde usor o aripioara de pui si taie-o cat mai aproape de carcasa . Ar trebui sa se desprinda cu usurinta. Repeta operatiunea si pentru cea de-a doua aripa. In general, aripioarele sunt usor de taiat, fara sa fie faramitate.
 

4. Taie pulpele de pui
 

Intinde putin una dintre pulpele puiului. Pulpa este atasata de carcasa pasarii printr-o pielita asemanatoare unui buzunar. Taie pielita mergand in adancime. Pe masura ce tai, trage usor de pulpa in jos. Aceasta se va desprinde pe trei sferturi. Mai ai de facut o ultima taietura pentru a elibera complet pulpa. Repeta actiunea cu cea de-a doua pulpa.

Pulpele se lasa intregi sau se taie in jumatate. Fa o taietura in zona de legatura a copanului, eliberand cele doua jumatati ale pulpei de pui.
 

5. Taie pieptul de pui
 

Aseaza puiul cu osul de la coloana spinarii in sus. Fa o taietura de-a lungul acestui os si pe urma mergi in sus si in jurul iadesului. Jumatatea de piept de pui va putea fi dislocata intreaga. Fa acelasi lucru si pentru a doua jumatate. La final, vei ramane cu carcasa puiului. Aceasta poate fi aruncata sau folosita pentru o supa de pui. Ramasitele de carne de pe oase pot fi adunate pentru a fi folosite in alte preaparate, precum o salata de pui .


Sursa foto: kitchendaily.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului