Sfaturi culinare

#borcane #sfaturi culinare #conserve # sfaturi culinare conserve # sigilare borcane conserve

Cum verifici ca borcanele de conserve au fost bine sigilate

Cand faci conserve si muraturi , acestea sunt la inceput si trebuie lasate acoperite sa se raceasca treptat. Dupa 12 sau 24 de ore, borcanele se verifica din nou, pentru a observa daca sunt bine sigilate, inainte de a fi depozitate.

Iata cateva care te ajuta sa verifici daca borcanele au fost bine inchise:
 

1. Apasa capacul
 

Foloseste degetul mare pentru a apasa cu el pe capace. Daca vezi ca respectivul capac nici nu se lasa, nici nu se umfla, atunci acesta a fost prins corect pe .
 

2. Apuca borcanul
 

Apuca borcanul tinandu-l cu degetele de capac. Daca nu ramai cu capacul in mana, atunci acesta a fost bine sigilat pe gura borcanului. Cand faci acest test este bine sa tii o mana sub borcan pentru a putea sa-l prinzi, in cazul in care aluneca. Fa aceasta verificare deasupra chiuvetei pentru a evita murdarirea podelei din bucatarie.
 

3. Priveste capacul
 

Pune borcanul la nivelul ochilor si priveste capacul. Daca acesta este curbat foarte usor in jos, atunci recipientul este inchis ermetic.
 

4. Bate cu lingura
 

Bate capacele borcanelor cu spatele unei linguri. Trebuie sa sune ascutit pentru ca borcanul sa fi fost sigilat corect. Daca este un sunet ca o bufnitura, este semn ca borcanul nu a fost inchis bine. Uita-te sa vezi daca nu cumva mancarea din borcan atinge capacul pe interior.
 

5. Ocupa-te de borcanele care nu sunt inchise bine
 

Se poate ca dupa aceasta verificare sa gasesti cateva care nu au fost sigilate bine. In unele cazuri poate fi vorba despre un defect de fabricatie al borcanului in zona de deschidere a acestuia. Oricare ar fi motivul, ai doua posibilitati. Prima este sa deschizi borcanul-problema si sa transferi continutul in alt borcan, repetand procesul de fierbere si sigilare. Cel de-al doilea este mai simplu, mai ales daca nu mai ai timp sau chef sa iei de la capat toata treaba. Trebuie doar sa pui produsul in frigider si sa-l consumi in 1-2 zile, renuntand astfel la depozitare.

Pentru a reduce la minim riscul, foloseste bocarne de calitate.
 

Sursa foto : groworganic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare