Sfaturi culinare

#beneficii oua #oua vechi #oua proaspete #oua de prepelita #oua de gaina

Cum verifici daca ouale sunt proaspete. Cea mai sigura metoda

Ouale fac parte din alimentele de baza in bucataria romaneasca, iar acestea au beneficii bine cunoscute. Totusi, medicii ne sfatuiesc sa nu consumam mai mult de 3-4 oua pe saptamana intrucat acestea ne ridica colesterolul. In plus, cand ouale sunt vechi, ne putem imbolnavi. 

Iata cum poti verifica daca ouale cumparate sunt proaspete - mai ales in cazul celor de tara - si daca au fost pastrate corespunzator. Oul proaspat are coaja mata, aspra, curata si nefisurata. Coaja oului vechi are un aspect lucios si este usor unsuroasa. Atunci cand incepe sa se altereze, oul prezinta pete, fisuri sau neregularitati. Dar una dintre cele mai sigure metode este scufundarea oului într-un vas cu apă:

  • dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte
  • dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte
  • un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte
  • un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului