Sfaturi culinare

#trucuri gospodine #lingura de lemn pe oala cu mancare #omleta pufoasa #trucuri bucatarie

De ce e bine sa pui o lingura de lemn pe oala cu mancare

Mancarea buna se face cu suflet si pasiune, insa cele mai iscusite gospodine apeleaza si la unele trucuri inedite pentru a face mancarea mai gustoasa.

O simpla lingura de lemn poate face minuni pentru preparatele tale. Unele gospodine pun aceasta lingura deasupra cratitei deoarece nu lasa lichidul sa iasa in afara cand incepe sa fiarba.

Sucul de lamaie te ajuta sa tai ceapa fara lacrimi

Un alt truc folosit de bucatarii profesionisti este sucul de lamaie, pe care il folosesc atunci cand taie ceapa. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.

Apa minerala pentru omleta pufoasa

Inainte de a bate ouale pentru omleta, adauga-le putina apa minerala. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasa si mai pufoasa. Reimprospateaza painea veche. Daca vrei ca painea de o zi sau doua sa redevina proaspata, inveleste- o in hartie absorbanta umeda si incalzeste-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare