Mancarea buna se face cu suflet si pasiune, insa cele mai iscusite gospodine apeleaza si la unele trucuri inedite pentru a face mancarea mai gustoasa.
O simpla lingura de lemn poate face minuni pentru preparatele tale. Unele gospodine pun aceasta lingura deasupra cratitei deoarece nu lasa lichidul sa iasa in afara cand incepe sa fiarba.
Sucul de lamaie te ajuta sa tai ceapa fara lacrimi
Un alt truc folosit de bucatarii profesionisti este sucul de lamaie, pe care il folosesc atunci cand taie ceapa. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.
Apa minerala pentru omleta pufoasa
Inainte de a bate ouale pentru omleta, adauga-le putina apa minerala. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasa si mai pufoasa. Reimprospateaza painea veche. Daca vrei ca painea de o zi sau doua sa redevina proaspata, inveleste- o in hartie absorbanta umeda si incalzeste-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.