Sfaturi culinare

#pastrare alimente frigider #sfaturi culinare #legume #alimente frigider #depozitare legume #greseli depozitare alimente

Depozitarea alimentelor: 6 greseli care le schimba gustul ori le altereaza rapid

Cartofii nu se "impaca" prea bine cu ceapa in aceeasi camara, iar punga de plastic nu ajuta deloc legumele verzi sa reziste mai mult timp in frigider! Iata cele mai frecvente greseli facute in conservarea sau depozitarea alimentelor, care le modifica aroma sau le altereaza rapid!

1. Congelezi legumele sau fructele nespalate

Fructele si legumele trebuie intotdeauna spalate bine inainte de congelare, pentru indepartarea pamantului, bacteriilor si a altor paraziti, care le pot face periculoase pentru consum. Este mai dificil sa le speli bine dupa decongelare, in conditiile in care multe dintre ele se pun la fiert ori se adauga in mancaruri direct din congelator.

2. Asezi cartofii langa ceapa

Cartofii si ceapa sunt legumele care ocupa cel mai mult spatiu in camara ta, de aceea, tind sa stea foarte aproape unele de altele. Ambele tipuri de alimente elibereaza gaze si emana substante speciale care determina alterarea lor rapida, de aceea, trebuie tinute in doua camare sau incaperi diferite.

3. Pastrezi rosiile in frigider

Daca si tu faci greseala frecventa de a pastra rosiile in frigider, renunta la acest obicei care le distruge gustul. Refrigerarea elimina dulceata si aroma savuroasa a rosiilor, lasandu-le fade. Este unul dintre motivele pentru care te plangi mereu ca nu au gust. Rosiile se pastreaza la temperatura camerei, in locuri intunecate. Pune-le pe o bucata de hartie si nu le tine in pungi de plastic, daca vrei sa reziste mai multe zile.

4. Tii cafeaua in frigider

Cafeaua nu se tine in frigider, in ciuda parerii multora, care nu ezita sa raspandeasca acest sfat gresit, ce duce la pierderea aromei produsului. Cafeaua se depoziteaza in recipiente cu inchidere ermetica si se tine la temperatura camerei.

5. Nu-ti etichetezi produsele congelate

Tot adaugi pungi cu legume, carne, fructe sau peste in congelator si intotdeauna iti spui ca nu ai nevoie de etichete, intrucat tii minte unde le asezi! Cu toate acestea, se intampla ca memoria sa-ti joace feste, iar pojghita de gheata de pe pungi sa faca imposibila recunoasterea produsului pe care vrei sa-l decongelezi. Asadar, te poti trezi ca in loc sa dezgheti pulpa de porc, ai dezghetat pulpa de miel sau de vita. Pe cat de banala pare etichetarea, pe atat este de utila in depozitarea alimentelor.

6. Depozitezi legumele verzi in pungi de plastic

Legumele cu frunze verzi nu se depoziteaza in plastic, intrucat materialul nu permite circularea aerului. Acest lucru determina putrezirea legumelor intr-un timp foarte scurt. Foloseste hartie sau recipiente perforate pentru depozitarea lor.

Sursa foto: Vivirsalud.imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului