Sfaturi culinare

#desert #piersici #deserturi # retete piersici

Deserturi delicioase cu piersici

Piersicile sunt unele dintre fructele vedeta in sezonul de vara. Foloseste piersici proaspete pentru a pregati deserturi delicioase pentru tine si familia ta: budinci, tarte, creme, pandispan, cheesecake , tiramisu, clatite, rulade si multe altele. Poti sa faci prajituri pe care le ai mai multa vreme, precum checulde piersici si pere, precum si deserturi care trebuie consumate imediat dupa preparare, precum budinca de piersici.
 

Rulada cu piersici si fructul pasiunii
 

Pentru o ocazie speciala, pregateste o rulada cu piersici si guava sau fructul pasiunii. Este o prajitura decadenta, savuroasa si exotica, potrivita pentru momente festive. Iti vei impresiona in mod sigur musafirii cu un astfel de preparat.
 

Chec cu piersici si pere
 

Checul cu piersici si pere este o alternativa pentru checul clasic cu cacao. Foloseste fructele proaspete ale verii pentru acest tip de desert care este usor si gustos. Il poti servi cu orice ocazie si il poti folosi, de asemenea, ca o gustare in pachetelul de scoala sau de serviciu.
 

Shake de piersici cu gheata
 

Daca iti plac shake-urile, foloseste piersicile proaspete pentru a pregati o bautura cu piersici, hranitoare si racoroasa. Ai nevoie de numai trei ingrediente: fructele, zaharul si laptele. Bautura poate fi pregatita oricand si trebuie consumata imediat. Acest preparat constituie o modalitate buna de a profita de fructele verii sub forma de lichid.
 

Tarta de piersici, caise si migdale
 

Tarta de piersici, caise si migdale este un preparat foarte apetisant, cu un aspect deosebit. De asemenea, este un desert usor si gustos, potrivit pentru perioada de vara. Foloseste caisele si piersicile proaspete pentru a parfuma aceasta tarta si migdalele pentru a-i da o textura crocanta.
 

Budinca de piersici
 

Budinca este unul dintre cele deserturile clasice, fiind iubita atat de copii, cat si de adulti. In timpul verii poti sa pregatesti o budinca cu piersici, pentru un desert usor si gustos. Avantajul acestui desert consta in faptul ca preparatul este gata in aproximativ jumatate de ora.
 

Clatite cu piersici
 

Piersicile pot fi folosite si la clatite, nu doar ca gem sau dulceata, dar si ca bucati intregi de fruct. Ai nevoie de crema de vanilie, clatite si felii de piersici. Preparatul rezultat este hranitor si foarte aspectuos.
 

Cheesecake cu piersici si zmeura
 

Fructele de padure se potrivesc in combinatie cu piersicile. Un cheesecake este una dintre cele mai usoare si mai gustoase prajituri pe care le poti consuma vara. Incearca o reteta de cheesecake cu piersici si zmeura.
 

Foetaj cu miere, migdale si piersici
 

Daca iti plac combinatiile de miere, seminte de pin si migdale, incearca sa prepari un foetaj cu migdale, piersici si miere. Foloseste seminte de pin, extract de vanilie, bucati de piersici si miere pentru un preparat delicios si foarte aspectuos.
 

Inghetata de piersici
 

Inghetata nu poate lipsi din paleta deserturilor de vara. Foloseste piersicile pentru a pregati o inghetata de casa, gustoasa si sanatoasa, facuta din ingrediente naturale . Pentru decor poti folosi bucatele de fructe, precum si sirop de piersici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului