Sfaturi culinare

# salata de fructe #dulciuri #baclava #tiramisu #deserturi #pavlova # creme brulee #deserturi traditionale #churros #castle pudding

Deserturi traditionale din 7 tari

Cand vine vorba de specificul culinar al diverselor tari, deserturile sunt piesa de rezistenta care subliniaza finetea si rafinamentul fiecarei bucatarii in parte. Se spune ca lauda de sine nu miroase a bine, insa cu siguranta are cel mai bun gust, intrucat fiecare tara se faleste cu cate un desert traditional savuros, pregatit sa atraga papilele gustative si poftele tot mai multor turisti!


1. Creme brulee - Franta

Creme brulee (crema de zahar ars) este cel mai cunoscut desert din Franta si una dintre retetele cu care bucataria frantuzeasca concureaza de la egal la egal cu alte bucatarii ale lumii.

Rafinamentul si gustul savuros ale acestui preparat il fac demn de eleganta si prestigiul pe care si l-a castigat, in timp, bucataria frantuzeasca.


2. Tiramisu - Italia

Tiramisu este desertul traditional al Italiei si unul dintre cele mai celebre si apreciate preparate din lume.

Gustosul desert preparat din straturi de piscoturi imbibate in cafea si umplute cu crema fina si catifelata de mascarpone este absolut fabulos. Isi face loc cu usurinta in topul deserturilor preferate ale oricarei persoane.


3. Baclava - Turcia

Dulce si bogata in arome gustoase si parfumate, Baclavaua turceasca este unul dintre deserturile celebre ale acestei bucatarii orientale.


4. Churros - Spania

Faimoasele batoane crocante din aluat de gogosi garnisite cu scortisoara sau zahar pudra reprezinta unul dintre cele mai populare deserturi ale Spaniei, dar si ale lumii. Moi la interior si crocante la exterior, Churros sunt aromate si foarte gustoase.


5. Castle Pudding - Anglia

Budinca este cel mai cunoscut si gustat desert de pe taramuri englezesti. Castle Pudding este un preparat intalnit in toate restaurantele si casele englezilor, iar modul in care este innobilat cu dulceata de capsuni ii ofera autenticitatea si gustul desavarsit.


6. Salata de fructe - Africa

Stiai ca salata de fructe este desertul traditional al Africii? Unul dintre cele mai sanatoase deserturi din lume este si desertul cel mai raspandit in regiunile africane, iar pepenele rosu este ingredientul principal al acestui preparat.


7. Pavlova - Australia

Pavlova este un desert absolut delicios, preluat de pe taramuri australiene si adoptat de bucatariile din toata lumea.

Cu un continut moale, de bezea, in interior si o crusta crocanta la exterior, desertul fabulos din zahar si albus de ou este combinat cu textura aromata si acrisoara a fructelor, care-i echilibreaza gustul.

Sursa oto: leonjoskowitz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului