Sfaturi culinare

#ustensile bucatarie #dulciuri #pos #tava briose #bucuatarie # preparare mancare

Fa-ti munca mai usoara in bucatarie! 6 ustensile esentiale pentru bunatatile de sarbatori

Prepararea mancarurilor si a dulciurilor specifice sarbatorilor de iarna iti ocupa foarte mult timp si obosesti inainte sa scoti tavile din cuptor. Deoarece in preajma sarbatorilor vei petrecere mult timp in bucatarie, ar fi momentul sa-ti faci munca mai usoara. Sunt cateva ustensile esentiale pe care trebuie sa le ai si tu, daca vrei sa fii maestra in arta gastronomiei.


1. Tava nonaderenta pentru cuptor

Friptura la cuptor este unul dintre felurile principale pe care le pregatesti de sarbatori, astfel ca ar trebui sa investesti intr-o tava cat mai performanta. Iti recomandam una care sa fie acoperita cu un strat nonaderent, pentru ca preparatul tau sa nu se arda.


2. Cantar de bucatarie

Cantarul de bucatarie este o ustensila esentiala pentru orice gospodina care vrea sa faca prajituri ca la carte. Daca iti place sa respecti gramajele, achizitioneaza-ti un cantar de bucatarie, iar dulciurile vor iesi mai bune ca niciodata.


3. Spatula pentru decorarea tortului

Decorarea tortului este o misiune migaloasa, dar daca ai la indemana o spatula special conceputa pentru aceasta activitate, munca ta va fi mult mai usoara. Exista mai multe tipuri de spatule pentru decorarea tortului, in functie de designul pe care vrei sa il obtii.


4. Forma pentru guguluf

Daca te-ai saturat de forma clasica a cozonacilor sau a checului, de sarbatori poti incerca sa pregatesti aceste bunatati de casa in forma de guguluf, care are in centru un suport cilindric.


5. Forma pentru briose

Briosele ornate cu frisca si glazura sunt un deliciu la masa de sarbatori, iar daca vrei sa arate perfect, ai nevoie de o forma special conceputa pentru ele. In functie de imaginatia ta, poti folosi forma pentru briose si pentru alte preparate delicioase, cm ar fi minifritatta cu spanac.

6. Duiuri si posuri

Duiurile si posurile sunt ustensile esentiale, mai ales de sarbatori, cand iti doresti ca salata de boeuf sa fie frumos ornata cu maioneza sau fursecurile cu creme de patiserie. Un pachet de duiuri iti va fi mai mult decat util, intrucat obtii forme perfecte de stea, frunze sau petale. Si ce ar fi duiurile de calitate fara un pos rezistent? Poti alege un pos din punga de plastic, de unica folosinta, sau un pos din material care poate fi spalat si reutilizat.



Sursa foto: thekitchn.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare