Sfaturi culinare

#fileuri de curcan #fileuri curcan turcesti #retete turcesti

Fileuri de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi

Fileuri turcesti in sos de miere si mustar, garniste cu cartofi sunt ideale pentru cina. Sunt satioase, se prepara usor si au o aroma incantatoare.

Ingrediente pentru fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:

  • 3 fire de praz medii, taiate felii subtiri
  • 400 g cartofi
  • 2 lingurite de ulei de canola
  • 1/2 lingurite de piper proaspat macinat
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de mustar
  • 1 lingurita si un sfert de praf de curry
  • 450 g fileuri de carne de curcan

 

Cum se prepara fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi spala bine prazul si pune-l la calit alaturi de cartofi in ulei, cu 1/4 lingurita de piper si 1/8 lingurita e sare. Lasa-le pe foc aproximativ 15 minute.

Intre timp, amesteca uleiul ramas cu mierea, mustarul si curry pana cand se omogenizeaza.

Presara acest sos peste fileurile de curcan, apoi toarna doua linguri de sos si peste legume si asezoneaza-le cu sarea si piperul ramase. Asaza fileurile peste legume si baga-le la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Cum se servesc fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:

Fileurile de curcan turcesti se servesc calde, presarate cu putina verdeata deasupra.

Sursa foto: eatingwell.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului