Sfaturi culinare

#folie de aluminiu #aluminiu #gatit #sfaturi culinare

Folosesti folia de aluminiu la gatit? Motivul pentru care trebuie sa renunti la acest obicei!

Folia de aluminiu este extrem de utila in bucatarie, si, aproape ca nu exista gospodina care sa nu o foloseasca. Fie ca o folosim pentru preparatele inabusite la cuptor sau pentru a tapeta o tava ori pentru a marina alimentele, aceasta este toxica pentru organism, sustin specialistii.

Oamenii de stiinta sustin ca aluminiul din folie poate sa patrunda in alimente. Astfel, prin folosirea foliei de aluminiu la gatit, riscul de a ingera o cantitate mare de aluminiu este crescut. Odata introdus la caldura, aluminiul trece mult mai usor in alimentele preparate.

Ce se intampla daca gatesti in folie de aluminiu? Numeroase studii au evidentiat faptul ca in tesutul cerebral al persoanelor afectate de maladia Alzheimer se regaseste o cantitate ridicata de aluminiu. Astfel ca s-a tras concluzia ca o expunere constanta la o cantitate mare de aluminiu poate sa reprezinte un factor de risc pentru Alzheimer, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului