Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #retete noi

Gatesti mereu aceleasi feluri de mancare? Iesi din zona de confort si experimenteaza noi retete

Daca pregatesti aproape aceleasi feluri de mancare tot timpul si nici nu-ti mai aduci aminte cand ai incercat un ingredient nou, este timpul sa-ti diversifici meniul. Desi este dificil sa iesi din zona de confort si sa gatesti cu alimente inedite sau sa faci retete noi, un nou fel de mancare poate fi o surpriza placuta pentru tine si familia ta.

Iata cum poti sa-ti variezi meniul obisnuit:

1. Retete cu alimente noi in meniul zilnic

Pe piata sunt foarte multe produse alimentare pe care probabil nu le-ai pus niciodata in cosul de cumparaturi, de la homari la tofu sau alge marine. Multa lume ezita sa experimenteze de teama sa nu arunce banii. Mergi cu familia la cumparaturi cel putin o data pe luna, astfel incat fiecare sa-si poata alege ceva pentru o reteta absolut noua. In acest fel, nu va fi o investitie majora si fiecare membru va avea ocazia sa-si satisfaca o curiozitate.

Ofera-ti suficient timp pentru experimente in bucatarie. Gateste un nou fel de mancare pentru prima data atunci cand nu te grabesti si nu te preseaza niciun eveniment. Poti parcurge toti pasii in liniste, iar riscul de a esua este redus.

2. Retete noi, tehnici noi

In unele cazuri, o reteta noua poate implica un aliment si un mod de preparare nemaiincercat pana atunci. De exemplu, avocado nu este un fruct des folosit in bucatarie, dar cu ajutorul acestuia se pot face o multime de aperitive si sosuri delicioase. Fructul trebuie desfacut intr-un anumit fel. Dupa ce deprinzi miscarile, il vei putea folosi la fel de usor ca pe un simplu mar. Afla Cum sa tai un avocado si prepara o salata cu creveti si avocado.

Ia in consideratie achizitionarea unor noi recipiente pentru gatit. De exemplu, un set pentru fondue costa intre 40 si 240 lei, in functie de produs. Poti face in el un fondue de branza sau un fondue de ciocolata atunci cand vrei sa-ti impresionezi musafirii.

Gandeste-te la combinatii noi ale unor mancaruri pe care deja le cunosti. De exemplu, poti face o friptura de vita cu varza calita si piure de cartofi, servite impreuna cu o salata verde.

3. Retete inedite

Salata de homar cu legume
Trufe de ciocolata cu ardei iute
Lasagna cu pesto si mamaliga
Placinta cu tofu si portocale
Pizza cu branza de capra si smochine.

Foto: dianastaveley.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare