Sfaturi culinare

#gazda #invitatie la masa #sfaturi culinare #musafiri la masa

Gazde pe care nu ti le doresti cand primesti o invitatie la masa

Pregatirea unei mese cu invitati implica multe sarcini si responsabilitati. Se intampla, uneori, sa fie vorba despre o gazda nu tocmai buna, care nu stie sau nu vrea sa faca lucrurile cum trebuie.

Iata in continuare 3 cele mai mari greseli in pregatirea mesei cu invitati:

1. Planificarea mesei dupa principiul "Eu asa mananc"

O gazda poate fi vegetariana sau poate sa nu consume paine aproape deloc. Insa acest lucru nu este niciodata o scuza cand musafirii doresc paine la masa si nu primesc.

Este recomandat ca meniul sa fie conceput in asa fel incat fiecare sa aiba ce sa manance, pentru ca atmosfera sa fie una agreabila, iar vizita sa nu dezamageasca. Cu toate ca sunt persoane care spun ca nu conteaza ce se gateste, adevarul este ca musafirii care au fost invitati la masa se asteapta sa plece satui acasa.

2. Igiena in bucatarie

Unele persoane nu tin cont de faptul ca din mancarea pregatita vor manca si ceilalti, de aceea, gusta preparatul si pun lingura inapoi in oala. Nimeni nu si-ar dori sa fie servit cu o mancare din care a mai servit si altcineva, nici macar persoana care face aceasta greseala.

Cei care au animale de companie si le lasa sa linga resturile de pe farfurii nu ar trebui sa foloseasca aceeasi vesela si la masa pe care o pregatesc. Gazdele au libertatea de a face ce doresc cu sanatatea lor, insa nu este recomandat sa-i supuna riscurilor pe altii.

3. Bunavointa urmata de egoism

Cand cineva se ofera sa fie gazda, isi asuma o responsabilitate si chiar un sacrificiu deoarece isi pune casa la dispozitie, timpul, energia si banii. Daca intr-un grup de prieteni se doreste o reuniune si cineva ii invita pe toti la masa, este cazul ca acea gazda sa dea dovada de generozitate.

Cu toate acestea, musafirii au uneori surpriza sa fie tratati cu foarte putina mancare si bautura, iar recunostinta lor se transfera rapid in semne de intrebare. Cine nu-si permite financiar sau nu doreste sa ofere tot ce are mai bun poate renunta la rolul de gazda. Uneori, chiar la zilele de nastere se intampla ca la o petrecere intr-o locuinta privata musafirii sa fie serviti cu un pahar de vin si un simplu sandwich.

Foto: virginiafoodie.typepad.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului