Sfaturi culinare

#legume #sfaturi culinare #fructe #cumparare fructe #cumparare legume

Ghid complet de cumparare a fructelor si legumelor (II)

Verifica legumele si fructele pe care le cumperi din piata sau din supermarket pentru a alege intotdeauna cele mai bune produse. Acorda atentie caracteristicilor precum culoarea, aroma sau greutatea atunci cand pui in cosul de cumparaturi fructe sau legume. Acasa.ro te invata sa alegi cele mai bune fructe si legume cand mergi la cumparaturi.

Iata a doua parte a ghidului complet de cumparare a fructelor si legumelor:

Fasole uscata

Alege fasole uscata cu bobul tare, lucios, fara lovituri si fara urme de umezeala.

Fasole verde

Cumpara fasole verde daca pastaile sunt crocante si ferme. Pe suprafata pastaii nu trebuie sa existe pete sau zone decolorate. Pastraile proaspete se pot desface usor in jumatate.

Fructe de padure

Alege fructele de padure tari, cu o culoare bogata, stralucitoare. Boabele nu trebuie sa fie strivite.

Ghimbir

Daca iti place mancarea foarte picanta, cumpara un ghimbir matur. Pentru un gust mai putin picant, alege un ghimbir mai tanar. In oricare dintre cazuri, leguma trebuie sa fie tare si fara taieturi.

Gulie

Alege guliile de dimensiunea unei mingi de tenis sau mai mici. Coaja este neteda, subtire, ferma, fara incretituri.

Leustean

Cnad cumperi o legatura de leustean, aceasta nu trebuie sa fie inflorita, in cazul contrar, frunzele nu mai au gust bun. Leusteanul trebuie sa fie verde, proaspat, fara urme de daunatori.

Loboda

Frunzele de loboda trebuie sa fie proaspete, crocante, fara perforari sau alte urme de daunatori.

Linte

Cumpara linte cu boabe uscate, tari, curate si intregi. Culoarea boabelor ar trebui sa fie uniforma.

Mazare

Cumpara pastai de mazare de un verde stralucitor, cu textura crocanta. Evita pastaile pline. Acestea au boabe uscate, fainoase si lipsite de gust.

Mere

Pentru mere crocante, alege-le pe cele tari, cu coaja neteda. Fructele cele mai sanatoase sunt cele de tara, fara chimicale. Acestea pot avea mai multe imperfectiuni decat merele de sera.

Morcov

Cumpara morcovi intregi, nu pe cei cu capatul taiat, deoarece acestia din urma se vestejesc repede. Culoarea trebuie sa fie vie. Morcovii batrani sunt pali, cu multi peri la radacina si fisuri.

Marar

Mararul trebuie sa aiba frunze verzi. Frunzele se ofilesc repede dupa culegerea plantei, astfel incat este acceptabil ca verdeata sa aiba frunzele un pic lasate.

Ramai pe www.acasa.ro pentru a vedea maine a treia parte a ghidului complet de cumparare a fructelor si legumelor.

Sursa foto: magic1278.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare