Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #chef #sfaturi #ghid #bucatar chef

Ghidul chefului incepator

Cochetezi cu gatitul, iar aprecierile tuturor celor din jur cu privire la preparatele care ies din mana ta iti dau curaj sa te gandesti la o cariera de bucatar? Inseamna ca este timpul sa incepi sa-ti cultivi pasiunea si sa o transformi intr-o cariera de succes! Iata un minighid cu primii pasi pe care ii ai de facut pentru a deveni un expert in bucatarie si un viitor chef!


Aprofundeaza-ti cunostintele si "fura" meseria din cat mai multe surse!

Emisiunile de gatit, cartile de bucate sau revistele online reprezinta surse importante de inspiratie pentru orice chef in devenire.

Urmarind indeaproape aceste surse, ai ocazia de a invata unele dintre cele mai iscusite trucuri culinare, principiile de baza ale gatitului, dar si retete interesante pe care le poti testa in propria bucatarie.


Fa-ti un blog ori site cu specific culinar!

Fa-ti publica pasiunea pentru gatit si etaleaza-ti cele mai reusite preparate in poze si retete pe un blog personal.

Te ajuta sa capeti notorietate si sa-ti raspandesti talentul in spatiul virtual, avand sansa ca un chef sau expert culinar sa te remarce si sa-ti ofere sansa de a lucra cu el.

In plus, iti stimuleaza constant dorinta de a gati si prepara retete noi si cat mai provocatoare, ceea ce reprezinta un atu si un pas inainte catre imbunatatirea calitatilor de bucatar.


Inscrie-te la o scoala sau la cursuri de bucatari!

Daca vrei cu adevarat sa faci cariera in meseria de chef, nu sunt suficiente talentul si trucurile invatate de prin emisiuni sau practicate acasa.

Este important sa iti imbunatatesti abilitatile si sa inveti tehnici de gatit intr-o scoala speciala de bucatari sau in cadrul unor programe culinare speciale. Reprezinta un pas important spre intemeierea unei cariere in domeniul gastronomic si iti cresc si sansele de angajare intr-un restaurant.


Lucreaza intr-un restaurant!

Chiar daca incepi de la un job care presupune spalatul vaselor sau esti, in prima faza, ajutor de bucatar, restaurantul este mediul perfect pentru a "fura" meseria celor cu adevarat priceputi, de a invata lucruri noi si de a-ti pune la punct calitatile de chef.

Foarte multi chefi celebri ai lumii au inceput sa practice meseria din pasiune pentru gatit si au inceput ca asistent de bucatar sau spaland vase intr-un restaurant. Nici tu nu esti mai prejos, iar daca ai talent, pasiune si daruire, nu exista niciun motiv sau lucru care sa stea in calea indeplinirii visului de a deveni bucatar sef!

Sursa foto: reluctantgourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare