Sfaturi culinare

# retete dietetice #retete vara #retete #gustari dietetice

Gustari dietetice pentru vara

Vara, una dintre micile placeri este sa te relaxezi la televizor sau pe terasa cu un castron cu ceva bun. Cum este vara, insa, nimeni nu-si doreste sa acumuleze kilograme. Alege acele gustari savuroase si cu putine calorii, care nu iti induc un sentiment de vinovatie, doar unul de pura placere!

Foloseste fructele si legumele proaspete in combinatie cu sosuri racoritoare, paine degresata sau carne slaba. Iata cateva sugestii de gustari dietetice pe care le poti face in aceasta vara chiar la tine in bucatarie:

1. Iaurt

Pregateste in casa iaurtul tau preferat cu ajutorul unui aparat de facut iaurt. Aparatul este bun in special atunci cand ai copii mici. Fa un iaurt degresat, adauga fructe proaspete si cerealele preferate. Pregateste un desert cu mere, iaurt si condimente.

2. Mere in sos dulce

Taie un mar in felii si pune-l intr-un bol, impreuna cu niste nuci, ciocolata neagra si fulgi de nuca de cocos. O astfel de gustare are mai putin de 200 de calorii, echivaland cu un desert obisnuit. Marul este sanatos si satios si poate fi folosit in cele mai simple retete de vara.

3. Legume proaspete

Vara este momentul ideal sa rontai legume proaspete. Morcovi mici, felii de ardei gras, castraveti, telina, toate sunt excelente simple sau servite alaturi de un sos. Incearca o gustare de legume cu crema si plante aromatice. Pentru astfel de gustari din legume crude poti face si un sos de ceapa.

4. Fructe cu plante aromatice

Incearca deserturile simple ale verii. Fructele coapte in combinatie cu ierburile aromatice realizeaza un preparat parfumat si foarte gustos. Incearca o reteta de desert cu pere si rozmarin.

5. Gustari internationale

Inspira-te din bucataria altor popoare pentru a face noi gustari sanatoase si interesante. De exemplu, in zilele toride de vara poti face o salata indiana cu iaurt si castraveti. Salata este racoritoare si inedita, gratie condimentelor.

Cand iti este foame, fa un sandwich special. Iata o reteta de quesadillas de pui pe baza de branza, legume si carne de pui.

Foto: allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului