Sfaturi culinare

# retete halloween #sfaturi culinare #halloween #gustari #gustari pentru halloween

Gustari memorabile pentru Halloween, usor de facut in casa

Pentru petrecerea de Halloween sau pentru o masa in familie, pregateste cateva gustari amuzante. Poti folosi fructe si legume pentru a construi forme si siluete bizare, specifice acestei sarbatori.

Iata cateva gustari memorabile pentru Halloween, pe care le poti face cu usurinta la tine in bucatarie:


Ranjete din mere de Halloween


Taie cateva mere in sferturi. Decupeaza, apoi, marul ca in imagine si fa cateva gauri cu niste scobitori. Infige in gauri fulgi de migdale si vei obtine un ranjet infricosator si o gustare sanatoasa pentru copii.


Crenvusti - mumii de Halloween


Crenvustii sunt foarte gustosi facuti la cuptor, inveliti in aluat. In loc sa-i acoperi complet cu aluat, infasoara-i in fasii ca niste mumii si lasa un capat in afara. Decoreaza ochii cu bucatele de masline negre sau boabe de piper si serveste "mumiile" pe tava.


Turta dulce cu scheleti de Halloween


Daca obisnuiesti sa faci turta dulce de casa cu ocazia sarbatorilor de iarna, aceleasi figurine le poti folosi pentru Halloween. De data aceasta, insa, in loc sa impodobesti figurinele cu rosu si verde, foloseste o glazura de vanilie pentru a desena pe ele scheletele acelui personaj. Dupa ce se usuca glazura, figurina este gata de mancat.


Degete insangerate din branza de Halloween


Foloseste niste mozzarella si crema de branza pentru a modela compozitia sub forma de degete. Traseaza niste dungi pe ele cu o scobitoare, pentru a imita cat mai bine degetele umane. Ca unghie, poti folosi o bucatica de ardei gras, masline neagre, felii de migdale etc. Pentru ca preparatul sa fie cu adevarat infricosator, faramiteaza degetul la capatul opus unghiei si adauga niste dare de ketchup.


Sandwich-uri fantoma de Halloween


Taie feliile de paine in forma de siluete fantomatice, unge-le cu unt sau crema de branza si adauga rotite de masline negre pentru ochi si gura. Poti taia si felii de paine simple ovale, cu zimti la capatul celalalt. Dupa ce le decorezi, foloseste aceste felii ca un capac pentru sandwich-ul tau preferat, indiferent de compozitia acestuia.



Sursa foto: cafemom.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare