Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #slow cooking #preparate slow cooking

Idei pentru preparate slow cooking

Mancarea slow cooking are avantajul unui gust desavarsit, cu efort minim. Nu trebuie sa amesteci in oala si poti programa oala slow cooker sa faca mancarea cat timp tu te ocupi de alte treburi. Dezavantajul, insa, il reprezinta timpul lung de preparare. Daca vrei mancare ca la bunica, incearca cateva retete de slow cooking.

Pui cu pere si sparanghel

Puiul cu pere si sparanghel este un fel de mancare pe baza de carne, legume si plante aromatice. Preparatul se face in aproximativ 4 ceasuri.

Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor se face din ingrediente simple, cu ceapa, morcovi si patrunjel. Carnea trebuie, insa, sa stea in cuptor intre 4 si 6 ore.

Supa cu taitei si pui

Supa cu taitei si pui este hidratanta si hranitoare, potrivita pentru intreaga familie. Acest fel de mancare se face din ingrediente obisnuite, precum ouale, telina si ceapa. Fierberea, insa, necesita mai multe ore, astfel incat trebuie sa dispui de suficient timp pentru un astfel de preparat.

Mancare de legume, pui si mamaliga

Mancare de legume, pui si mamaliga este un fel de tocanita satioasa, pe baza de legume, carne de pui si mamaliga, la care se adauga condimente. Acest fel de mancare este unul nepretentios, potrivit pentru intreaga familie.

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este un preparat satios, pe baza de cartofi, ciuperci, ceapa, plante aromatice si condimente. La acestea se poate adauga puiul, pentru un plus de savoare. Aceasta mancare se face in aproximativ 5 ore.

Oala slow cooker

Poti achizitiona o oala slow cooker din comert pentru retete care se fac lent, la temperatura constanta. Avantajul unei astfel de cratite este produsul final, bine fiert si plin de arome. Nu este nevoie sa amesteci in mancare cat timp se face. Este suficient sa pui capacul si sa setezi timpul necesar. Intre timp, te poti ocupa de alte treburi in gospodarie. Oala slow cooker poate fi folosita si pentru a gati noaptea.

Dezavantajul il reprezinta durata mare pentru pregatirea mancarii, intre 3 si 8 ore.

Foto: deliciousmagazine.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare