Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #condimente #mancare mexicana #condimente mexicane

Ierburi si condimente mexicane ce dau culoare si arome deosebite mancarurilor tale

Mancarea mexicana este asociata adesea cu decoratiunile colorate, aromele unice, plantele indigene si condimentele ce dau o savoare incantatoare preparatelor. Cele mai multe mancaruri mexicane contin o cantitate generoasa de ierburi si condimente, care includ frunze aromatice si seminte de plante. Daca vrei sa iti incanti musafirii cu preparate mexicane delicioase, iata cateva ierburi si condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie pentru ca mancarurile tale sa aiba aroma si caracteristicile originare mexicane:


1. Semintele de Annatto

Semintele de Annatto au o culoare de rosu-inchis si sunt cunoscute in Mexic sub denumirea de achiote. Sunt folosite pentru a da o culoare galbena si o aroma distincta mancarurilor din orez si sosurilor. Inainte de a fi folosite, semintele de Annatto trebuie lasate la inmuiat in apa cel putin o ora. La unele mancaruri este folosita doar apa in care au fost inmuiate, iar la altele doar semintele. Acestea sunt combinate de cele mai multe ori cu oregano. Semintele de Annatto se utilizeaza frecvent la marinate, peste sau carne de pasare. Fructul plantei achiote nu este comestibil.


2. Azafranul

Azafranul este un condiment cunoscut ca sofranul mexican. Se adauga de obicei in cantitati mici si este folosit mai degraba pentru culoarea sa decat pentru aroma.
Azafranul are un gust usor amar si este utilizat in principal la prepararea fructelor de mare, pui sau orez.


3. Epazote

Epazote este cunoscut sub numele de ceai mexican si este un condiment folosit destul de rar, in special la prepararea fasolei. Se spune ca acesta poate rezolva problemele digestive cauzate de consumul de fasole. Acest condiment se foloseste in cantitati foarte mici, deoarece poate avea efecte toxice in dozaj mare.


4. Oregano

Unul dintre cele mai folosite condimente in bucataria mexicana este oreganoul. Acesta prezinta in jur de 13 soiuri, insa de preferat sunt frunzele uscate. Oregano este perfect pentru mancarurile bazate pe rosii.


5. Praful de chilli

Praful de chilli este un condiment foarte popular in Mexic. Se folosete in general la prepararea sosurilor si a carnii de pasare. Exista mai multe tipuri de praf de chilli, fiecare avand o aroma proprie, deosebita. Printre acestea se numara praful chilli de ardei, praful chilli de ancho sau praful chilli verde.




Sursa foto: betsyberthin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului