Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #mancaruri frantuzesti # ingrediente mancaruri frantuzesti

Ingrediente de baza pentru mancaruri frantuzesti

Pasionatii artei culinare recunosc in unanimitate rolul important si influenta uriasa a bucatariei franceze in acest domeniu.

Francezii gatesc dupa cateva principii de baza, printre care se diferentiaza cel care subliniaza ca in bucataria franceza se folosesc doar produse proaspete si de calitate.

Iata care sunt ingredientele de baza pentru prepararea mancarurilor frantuzesti.

1. Painea

Francezii apreciaza simplitatea, iar traditionala lor bagheta trebuie sa se regaseasca la orice masa. Indiferent ca este servita simpla, alaturi de o branza veche si un vin aromat sau ca baza pentru un sufle sau o budinca, bagheta este unul din simbolurile culinare ale Frantei.

2. Untul

Untul nu lipseste nici el de pe masa francezilor. Fiind un ingredient cheie in bucataria franceza, untul trebuie sa fie unul de calitate, cu un continut ridicat de grasime. Se foloseste pentru prepararea diverselor aluaturi sau poate fi servit pe felii de bagheta proaspata.

3. Branza

Francezii s-au laudat intotdeauna cu diversitatea sortimentelor de branza, care fac deliciul oricarei mese. Alaturi de fructe proaspete, francezii servesc branza fermentata, cum ar Camembert, Roquefort, Brie. etc.

Pe baza acestor sortimente de branza, gastronomii au creat cateva sosuri care acompaniaza fripturile de vita sau curcan.

4. Ierburile de Provence

Niciun preparat din carne nu poate fi pregatit fara condimentele speciale ale regiunii Provence. In acest amestec se regasesc, de regula, rozmarin, cimbru, oregano, lavanda si alte cateva plante medicinale uscate.

5. Mustarul

Mustarul este indispensabil pentru sosurile calde sau dressing-urile salatelor.

6. Uleiul de masline

In bucataria franceza se gateste foarte mult cu ulei de masline, preferabil cel extra-virgin.

7. Tarhonul

Cand este vorba de verdeturile necesare pentru a definitiva gustul unui preparat, francezii prefera tarhonul. Aceasta planta acompaniaza cu succes fripturile de pui, iepure sau legumele la gratar.

8. Otetul

Otetul este si el un ingredient-cheie, indiferent ca este vorba de otetul de vin rosu sau cel din vin alb.

9. Vinul

Vinul alb sau rosu este folosit la gatit in majoritatea retelor din bucataria franceza.

10. Salota

Ceapa salota insoteste fripturile usoare de pui si ofera o aroma speciala, aflata la granita dintre cea a ceapei si a usturoiului.

Foto:frenchcreoles.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete