Sfaturi culinare

#ingrediente bucatarie #sfaturi culinare #secrete culinare

Ingrediente secrete pentru preparate de succes

Marii bucatari au in palmares intotdeauna ingrediente secrete pentru cele mai populare preparate, testate de-a lungul timpului in toate colturile lumii. Aroma speciala data de anumite ierburi si condimente schimba intru totul gustul carnii si al sosurilor diverse.

Preparatele de succes au intotdeauna la baza ingrediente secrete, tinute bine ascunse de cei care le descopera farmecul. Afla o parte dintre acestea si incearca-le in bucataria ta, spre deliciliul pofticiosilor din familie.


1. Chimichurri


Puiul prajit sau preparat la cuptor are un gust mult mai bun daca pregatesti un amestec argentinian numit chimichurri, din ierburi verzi (patrunjel, oregano), usturoi, ulei si otet. Adauga acestui sos deosebit ardei iute si doua linguri de vin rosu. Poate insoti cu succes orice friptura.


2. Ciuperci champignon in burger


Adauga ciuperci champignon maruntite in amestecul de carne tocata pentru bugeri sau chiftelute, pentru o compozitie mai cremoasa (mai ales daca folosesti carne de curcan, care tinde sa fie mai uscata).


3. Branza Gruiere in macaroane


Branza Gruiere are o consistenta cremoasa si fina, cu o aroma usoara de alune. Este excelenta garnitura pentru macaroane, mai ales daca adaugi si doua lingurite de mustar frantuzesc si cateva grame de parmezan proaspat deasupra.


4. Sos salsa in tocanita cu carne


Inlocuieste traditionalul sos de rosii sau bulion cu doua linguri de salsa atunci cand faci tocanita cu carne. Ingredientele picante din acest sos mexican dau preparatului un gust unic si proaspat.


5. Legume murate cu friptura de porc


Legumele murate (castraveciori, morcovi, ardei, conopida etc) dau un gust deosebit fripturii de porc la cuptor, daca le adaugi in tava. Sosul picant fragezeste carnea si ii da acea aroma specifica vinului.


6. Bicarbonat de sodiu in clatite


Cele mai gustoase clatite sunt cele preparate cu smantana si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Reactia chimica dintre aceste doua ingrediente confera clatitelor o textura pufoasa, aerata si usoara.


7. Uleiul de masline in galuste


Vrei sa prepari cea mai gustoasa supa de galuste? Adauga compozitiei clasice o lingura de ulei de masline si se vor fierbe intr-o maniera ideala, ramanand pufoase si gustoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului