Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #diferentiere branzaturi #tipuri de branzeturi #branzeturi

Invata sa diferentiezi diversele tipuri de branza

Cand vine vorba de intelegerea si retinerea complexitatii tuturor tipurilor de branzeturi, pana si cei mai mari bucatari se mai incurca in multitudinea de sortimente existente. Iata 3 dintre cele mai folosite tipuri de branzeturi.


Branzeturi proaspete

Ricotta, Mozzarella si branza Feta sunt cele mai cunoscute tipuri de branzeturi proaspete.

Ricotta este o branza produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza.Ricotta este alba, are un gust delicat si un continut scazut de grasime.

Mozzarella se bucura de popularitate peste tot in lume. Se poate face si in casa, simplu si cu un minim de efort.

Branza Feta este o branza de un alb curat, avand o textura faramicioasa si un gust sarat. Branza este moale si pufoasa si se poate topi destul de usor daca este lasata la caldura.


Branzeturi semitari

Acestea sunt branzeturile cu mucegaiuri nobile: printre acestea se numara Roquefort, Camembert si Brie. Sunt foarte bune atunci cand sunt servite la temperatura camerei.

Branza Roquefort si-a capatat renumele de "Regina Branzeturilor" si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Cand cumperi o branza Roquefort, trebuie sa stii ca aceasta trebuie dusa cat mai repede intr-un loc rece. Este bine sa fie pastrata in ambalajul ei initial, pentru a impiedica uscarea.

Branza Camembert este moale si bombata. Camembert-ul poate fi folosit in multe feluri in bucatarie: aperitive, salate sau sandwich-uri, chiar si la deserturi.

Branza Brie este albicioasa si are un miez rotofei si lucios. Aroma sa este una usor picanta si fructata. Poti folosi branza Brie intr-un platou cu branzeturi si fructe. De asemenea, aceasta este foarte potrivita pentru sandwich-urile cu carne de vita.


Branzeturi tari

Aceste branzeturi se clasifica in mai multe tipuri:

Emmenthal (Svaiter) este considerat ca fiind cel cel mai valoros sortiment de branzeturi si, in prezent, se fabrica in intreaga lume, dupa procedee adaptate la posibilitatile locale.

Cheddar este un produs apreciat in comertul international. Cheddarul produs in fabrica tinde sa aiba o consistenta de ceara, in timp ce varianta traditionala, produsa in ferma, are o textura tare, usor sfaramicioasa. Gustul variaza de la dulce si foarte slab la branza tanara, la puternic, acru si savuros la cea maturata.

Parmezanul se obtine din lapte crud de vaca sau in amestec cu lapte de bivolita. Are gust placut, usor picant

Pecorino este fabricata din lapte de vaca si poarta denumirea de branza Romano.

Sursa foto: homelife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului