Sfaturi culinare

#ciocolata #sfaturi culinare #topire #topire ciocolata

Invata sa topesti corect ciocolata!

Tartele, torturile, prajiturile si multe alte deserturi devin rapid gustari decadende daca au la baza ciocolata. Ciocolata necesita insa multa atentie atunci cand este folosita si mai ales topita pentru a intra in compozitia delicioaselor deserturi. Afla mai jos cum sa topesti corect ciocolata!

Ciocolata poate fi topita intr-o varietate de moduri, insa indiferent de metoda pe care o folosesti trebuie sa te asiguri ca nu intra in contact cu apa, care o va transforma intr-o crema banala.


La cuptorul cu microunde:

1. Incepe cu un baton de ciocolata de buna calitate. Cea mai recomandata ciocolata pentru deserturi este cea amaruie sau neagra, cu concentratie de cacao mai mare de 70%. Inainte de a topi ciocolata, taie-o in cubulete.

2. Adauga ciocolata intr-un bol mare. Poti topi ciocolata la cuptorul cu microunde, unde trebuie sa stea timp de 1 minut. Scoate de la cuptor si amesteca usor cu o spatula curata si uscata. Repeta apoi operatiunea, de 2-3 ori, pana cand ciocolata topita capata o consistenta fina.


La aragaz:

1. Incalzeste apa intr-o cratita. O cana de apa fiarta va emite aburii necesari topirii.

2. Deasupra cratitei asaza bolul cu ciocolata. Ai grija ca bolul sa nu atinga apa. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste si amesteca din cand in cand.


Sursa foto: christonium.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului