Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #jamie oliver #bucatari celebri #salata jamie oliver #secrete salata perfecta

Jamie Oliver iti dezvaluie cele 4 principii ale prepararii unei salate perfecte

Daca nu iti plac salatele sau nu sunt inca in topul preferintelor tale culinare, inseamna ca inca nu ai gustat una preparata in stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver! Exista o multime de combinatii de ingrediente si sortimente de salate, insa toate au la baza aceleasi patru secrete care le transforma intr-un preparat cu adevarat desavarsit. Jamie ni le-a dezvaluit!

1. Uscarea legumelor si frunzelor

Legumele si ingredientele cu frunze trebuie uscate bine inainte de a fi adaugate in salata, pentru ca preparatul sa nu iasa apos. Cu cat ingredientele sunt mai uscate, cu atat dressingul patrunde mai bine in ele. Daca pana acum, obisnuiai sa le lasi intr-o strecuratoare pentru a le usca, Jamie iti ofera o metoda mult mai rapida si practica: infasurarea lor intr-un prosop curat de bumbac si tamponarea lor usoara cu acesta.

2. Diversitatea

Nu exista reteta perfecta de salata, intrucat este un preparat care poate ingloba o sumedenie de ingrediente si combinatii de legume, carne, fructe etc. Nici Jamie nu are o reteta perfecta pentru salata, dar este de parere ca diversitatea ingredientelor sta la baza unei salate cu adevarat gustoase.

3. Ierburile aromatice

Innobileaza legumele pentru salata cu o selectie atenta de ierburi aromatice, care sa-i ofere gustul dupa care tanjesti de la un astfel de preparat. Jamie recomanda folosirea cu generozitate a coriandrului, patrunjelului, mararului, mentei sau busuiocului, insa considera ca nu exista restrictii cand vine vorba de aceste mirodenii. Poti adauga absolut orice planta aromatica iti place in combinatie cu alte condimente: piper, oregano, boabe de mustar, pudra de chili etc.

4. Reteta ideala de dressing

Dressingul pentru salata poate ingloba multe condimente si sosuri, insa ingredientele de baza raman uleiul si otetul sau sucul de lamaie. Echilibrarea gustului oferit salatei este secretul de baza in prepararea dressingului, iar Jamie sustine ca intotdeauna sosul trebuie sa fie mai acid decat sarat, pentru a se armoniza perfect cu frunzele de salata sau legumele folosite. In opinia chefului britanic, reteta de baza pentru dressing este formata din trei parti de ulei de maline si o parte de zeama de lamaie, care se amesteca cel mai bine intr-un borcan cu capac.

Foto: catracalivre.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului