Sfaturi culinare

#dulceturi fara zahar #topoloveana #premii monde selection 2013 #magiun de prune

Jumatate din gama de dulceturi fara zahar adaugat Topoloveana detine cel putin un premiu international

Jumatate din gama de dulceturi fara zahar adaugat Topoloveana detine cel putin un premiu international, dupa ce astazi ii mai sunt decernate trei premii Monde Selection 2013. Gama de dulceturi 100% naturale si fara zahar adaugat Topoloveana: lansata in 2010, a ajuns la 14 sortimente in 2013, dintre care 7 detin deja premii internationale de calitate. Astazi la Stockholm, la ceremonia de decernare a premiilor Monde Selection 2013, dulceturile Topoloveana din Capsune si Topinambur sunt medaliate cu ARGINT, iar dulceta de mure cu BRONZ.

A devenit o obisnuinta faptul ca in toate competitiile internationale de calitate la care participa, produsele obtinute la Fabrica de Magiun Topoloveni aduc Romaniei si gastronomiei romanesti cinste si importante premii.

Lansata in 2010, din dorinta de a diversifica productia Fabricii de Magiun Topoloveni, gama de dulceturi Topoloveana (100% naturale, fara zahar adaugat, fara conservanti, fara aditivi, fara E-uri) si-a demonstrat deja incontestabila valoare gastronomica, pe langa cea nutritionala intrinseca.

Primul produs al gamei a fost dulceata de capsune, care s-a epuizat imediat de pe rafturile magazinelor Carrefour - singurul retailer care a distribuit-o. Cel de-al doilea produs al gamei a fost dulceata de cirese negre, care a participat in 2011 la concursul Institutului International de Gust si Calitate (ITQI) Bruxelles, unde a castigat o stea de aur Superior Taste Award. Au mai fost lansate pe piata in 2011 dulceturile din: afine ecologice, visine, gutui, prune intregi cu migdale dulci, in 2012 cele din: catina, topinambur, caise, coacaze negre, flori de salcam, mure, nuci verzi, iar in 2013 dulceata de goji ecologice. Dupa ce in 2012, trei dulceturi din aceasta gama (afine ecologice, catina si prune cu migdale dulci) au primit premii Superior Taste Award din partea ITQI Bruxelles, in 2013 au fost trimise la un alt institut alte trei dulceturi, pentru a verifica daca se confirma valoarea acestora. Este vorba de Insitutul pentru Selectii de Calitate Monde Selection (International Institute for Quality Selections), unde dulceturile Topoloveana din Capsune si Topinambur au fost recompensate cu medalii de argint, iar dulceata de mure cu medalia de bronz.

”Ca sa ai performanta trebuie sa urmaresti cu asiduitate un scop. Am facut un legamant ca nu voi abdica de la calitate. Standardele dupa care se lucreaza in Fabrica de Magiun Topoloveni sunt cele mai inalte din Romania! Acum, cand jumatate din produsele noastre detin prestigioase premii internationale, acest adevar cuantificabil nu poate fi ignorat, iar performanta noastra nu poate fi egalata cu lejeritate!”, afirma doamna Bibiana Stanciulov, director al companiei producatoare SONIMPEX TOPOLOVENI.

Gama de dulceturi Topoloveana fara zahar este distribuita in Romania prin intermediul retelelor Carrefour, Auchan, Selgros, Real, Kaufland, Mega Image, Billa, Profi, Unicarm si prin magazinul online al producatorului (//www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php).

Despre gama de dulceturi Topoloveana 100% naturale, fara zahar adaugat, fara conservanti, fara aditivi, fara E-uri

Fructele sunt culese la maturitate deplina, apoi sunt atent selectionate pentru procesare.

Tehnologia de productie este aceeasi cu a Magiunului de prune Topoloveni - sistem bain-marie (incalzire indirecta): fructele sunt preparate la abur in cazane cu pereti dubli, la 68-70 grade Celsius, cu scopul de a pastra cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din continutul natural al fructelor. Zaharul existent in retetele de dulceata cunoscute pe piata a fost inlocuit cu siropul natural de mere. in acest fel, dulceturile ”Topoloveana” sunt 100% naturale, fara adaos de zahar, E-uri, coloranti sau agenti de conservare.

Despre Institutul International pentru Selectii de Calitate MONDE SELECTION Bruxelles (www.monde-selection.com)

Fondat in 1961 in Bruxelles - capitala Europei, misiunea Institutului International pentru Selectii de Calitate Monde Selection este de a testa produsele de consum si a le acorda premiile de bronz, argint, aur sau Marele Premiu de aur. Acest Institut a acumulat in cei mai bine de 50 de ani de existenta, o experienta unica de a testa si analiza bunuri de consum din intreaga lume, pentru a le acorda un premiu de calitate de renume international.

Etichetele de calitate sunt acordate de un juriu profesionist cu totul independent, fapt ce cofera consumatorilor si producatorilor numeroase avantaje: pe de o parte consumatorul care vede logo-ul Monde Selection pe eticheta produsului se asigura ca produsul pe care doreste sa-l cumpere a fost testat si aprobat de catre un juriu profesionist total independent; pe de alta parte, prin acest logo ii sunt recompensate companiei producatoare eforturile constante depuse pentru controlul calitatii, diferentiindu-se printr-o inalta calitate pe piata.

Nu mai putin de 3000 de produse, care provin din peste 80 de tari, sunt testate in fiecare an. Produsele sunt inregistrate la Monde Selection in fiecare an din octombrie pana in ianuarie.

Pentru evaluarea produselor alimentare, juriul Monde Selection este format din peste 70 de experti eminenti: Chefi Michelin, membri ai Academiei Culinare Franceze, maestri cofetari si brutari, cadre universitare, consultanti nutritionisti. Fiecare produs este gustat de catre toti membrii juriului, care completeaza in mod individual si independent formularul de evaluare, ce contine pana la 20 de parametri diferiti.

Pentru testele de laborator, Monde Selection colaboreaza cu institutii publice si private, cum ar fi CERIA, BRUCEFO, Institutul Meurice si Euroconsultant.

Rezultatele sunt anuntate oficial la Ceremonia Monde Selection, care are loc in fiecare an, la inceputul lunii iunie, intr-un mare oras european.

Etichetele de calitate MONDE SELECTION reprezinta o garantie incontestabila de calitate pentru consumatori.

Despre Sonimpex Serv Com SRL

Compania SONIMPEX TOPOLOVENI este singura producatoare din Romania pe segmentul prelucrarii si conservarii fructelor, fara zahar adaugat si fara agenti de conservare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si gama de dulceturi TOPOLOVEANA fara zahar (afine ecologice, caise, capsune, catina, cirese negre, coacaze, salcam, goji ecologice, gutui, mure, nuci verzi, prune cu migdale, topinambur, visine), dar si o pasta de tomate si zacustele TOPOLOVEANA din vinete si din ciuperci.

Premii internationale:
• Magiunul de prune Topoloveni - produs alimentar traditional romanesc certificat la nivel european cu Indicatia Geografica Protejata (IGP); Superior Taste Award 2010, 2011, 2013 (ITQI)
• Dulceata de cirese negre Topoloveana - ”Superior Taste Award 2011” 1 Golden Star ITQI
• Dulceata de afine ecologice ”Topoloveana” - ”Superior Taste Award 2012” 2 Golden Stars ITQI
• Dulceata de catina Topoloveana - ”Superior Taste Award 2011” 1 Golden Star ITQI
• Dulceata de prune cu migdale dulci Topoloveana - ”Superior Taste Award 2012” 1 Golden Star ITQI
• Dulceata de topinambur Topoloveana - Silver Award Monde Selection 2013
• Dulceata de capsune Topoloveana - Silver Award Monde Selection 2013
• Dulceata de mure Topoloveana - Bronze Award Monde Selection 2013

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului