Sfaturi culinare

#revelion #meniu #masa festiva

Meniu cu aperitive de Anul Nou

Petrecerea de Revelion este un asteptat cu nerabdare de multi dintre noi. Acum ne intalnim cu multi prieteni, ne distram pana in zori si ne etalam cele mai frumoase tinute de sarbatoare. Daca anul acesta nu pleci nicaieri in seara de Revelion si ti-ai invitat toti prietenii la tine acasa, trebuie sa pregatesti din timp masa pentru invitatii tai.

Prepara mai multe pe care sa le asezi frumos pe platouri ornate cu frunze de salata verde.  Anul acesta incearca preparate noi si speciale, care sa ii impresioneze pe invitatii tai. Pentru un aer festiv poti decora frumos masa pe care vei aseza platourile cu bunatati .
 

Aperitive din aluat
 

De pe lista cu preparatele de Revelion nu trebuie sa lipseasa aperitivele pe baza de aluaturi. Rulourile, ruladele sau pateurile cu diverse umpluturi vor fi placul invitatilor tai. Pentru petrecerea din acest an aseaza pe un platou frumos ornat cu frunze de salata verde rulouri cu prosciutto, cu carnati sau cu sunca si ciuperci.

De asemenea, mai poti incerca sa prepari si crostini cu anghinare. Aceste rulouri pot fi preparate chiar si cateva zile inainte. Le tii intr-un loc racoros, iar la petrecerea de Revelion vor fi o adevarata senzatie. Mai poti garnisi platoul cu masline si branzeturi.


 

Aperitive cu ciuperci
 

Ciupercile sunt legume indragite de multi dintre noi. Pot fi umplute cu diverse compozitii, atat cu legume cat si cu carne. Se pastreaza bine la rece si sunt ideale pentru o de Revelion cu multi invitati. reprezinta o varianta ideala pentru aperitivele de Revelion.

Mai poti incerca si ciuperci umplute cu parmezan sau cu sunca si branza topita. Sunt cu adevarat savuroase. Pentru un aspect inedit, poti orna platoul cu felii subtiri de ciuperci crude.
 

Bruschette
 

Bruschettele sunt aperitive care se prepara foarte usor si sunt foarte savuroase. Pentru poti incerca reteta traditionala, cu rosii, oregano, ulei de masline si usturoi. In cateva minute vei avea un platou plin cu delicioasele aperitive.

Mai poti incerca si bruschettele cu sparanghel, gorgonzola si miere sau painea prajita cu ciuperci. Pe platou mai poti aseza si frigarui cu mozzarella, rosii cherry si busuioc.


 

Aperitive proaspete din castraveti
 

De Revelion poti incerca si cateva aperitive cu castraveti. Sunt usor de preparat si au un gust proaspat si racoritor. Aceste aperitive trebuie preparate in ziua petrecerii si tinute apoi cateva ore la rece.

Astfel, pe un platou cu frunze de slata verde poti aseaza aperitive din castraveti cu crema de branza, cu somon sau cu fructe de mare. Pe deasupra acestor aperitive poti presara putin parmezan ras si oregano uscat.


 

Aperitive pe baza de oua
 

Pentru petrecerea de Revelion mai poti pregati si cateva aperitive pe baza de oua. Pe un platou poti aseza oua umplute cu peste, cu sos de hrean sau cu sunca si branza Cedar. Pentru un aspect festiv, poti incerca si ouale umplute sub forma de ratuste. Cu siguranta invitatii tai vor fi impresionati.


 

Aperivite pe baza de peste
 

In noaptea dintre ani poarta noroc sa gusti din peste. Vei avea un an mai bun si mai norocos. Astfel, de pe masa de sarbatoare nu trebuie sa iti lipseasca preparatele pe baza de peste.

Incearca chiftelutele din peste, rulourile cu somon afumat sau clatitele cu somon si branza. Inainte de a le servi, tine-le cateva ore la rece. Garniseste apoi platoul cu marar proaspat si felii de lamaie.


 

Preparate speciale pentru masa de Revelion
 

Pe masa de Revelion mai poti pune si un platou cu cateva preparate mai speciale. Acestea pot fi preparate cu o zi inainte de marele eveniment si depozitate intr-un loc racoros. Incearca frigaruile cu feta si rosii, sparanghelul invelit in prosciutto sau chiftelutele umplute cu mozzarella. Mai poti prepara si o tarta cu vinete, rosii si cascaval si una cu branza si ceapa.
 

Paine speciala pentru meniul de Revelion
 

Pentru masa festiva de Revelion incearca sa prepari si o paine speciala. Renunta la cea cumparata din comert, in favoare unei paini de casa, proaspata si aromata. Aperitivele tale vor fi astfel mult mai savuroase, alaturi de o felie de paine cu seminte sau cu usturoi. Intr-un cosulet aseaza si cateva felii de foccacia simpla sau cu anghinare.


 

Aperitive traditionale romanesti
 

Daca iti plac, pe masa de Revelion mai poti aseaza si toba, lebar, sorici de porc, piftie sau salata de boeuf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului