Sfaturi culinare

#halloween #meniu #bauturi #pizza #paste

Meniu de Halloween

Daca dai veo petrecere de Halloween si ai nevoie de inspiratie pentru o masa cu prietenii, iata in continuare cateva retete cu aspect sumbru si gust delicios, pe care sa le servesti.


Aperitive pentru meniu de Halloween

 

Ca aperitiv, daca prietenii tai nu sunt foarte sensibili, ai putea incerca o varianta de sandwich-uri mormant. Ingredientele sunt foarte simple, insa toata distractia sta in forma pe care o vei da acestor felii de paine.

O alta varianta, mai neutra, este supa de dovleac cu crutoane si branza. Se potriveste foarte bine in sezonul rece si, cu atat mai mult, de Halloween.

Daca iti plac supele-creme, atunci incearca supa crema de dovleac. Preparatul este sanatos si poate fi consumat de persoanele aflate la dieta. Supa este deosebita datorita combinatiei de legume si de condimente.
 

 

Feluri principale pentru meniu de Halloween
 

Ca fel principal , serveste o pizza Odihneasca-se in pace decorata cu lilieci, in ton cu noaptea de Halloween. Daca nu-i va speria pe adulti, cel putin ii va amuza pe cei mici prin forma sa. Ingredientele necesare sunt simple si probabil le ai deja prin casa.

Daca o astfel de pizza nu este potrivita, poti incerca tagliatellele cu dovleac copt. Sunt un preparat care se face usor. Branza, uleiul de masline si cascavalul afumat in combinatie cu dovleacul copt dau o savoare cu totul deosebita acestor paste.


Deserturi pentru meniu de Halloween


La desert, incearca o placinta cu dovleac. Scortisoara, ghimbirul si nucsoara ii confera o aroma speciala. Preparatul este sanatos si chiar poate fi mancat de persoanele care sufera de diabet.

Daca iti plac clatitele, fa atunci niste clatite si umple-le cu gem din miez de dovleac. Acesta se serveste adesea ca umplutura pentru diverse preparate si este foarte gustos. Deseneaza apoi niste paianjeni pe clatite cu fire subtiri de gem si serveste.

 

Bauturi pentru meniu de Halloween
 

De Halloween, incearca un cocktail Boho, invelit in frisca motata, precum niste fantome. Se prepara din lapte si ciocolata, astfel incat toata lumea ar trebui sa fie usor de cucerit cu aceasta bautura. //retete.acasa.ro/bauturi/cocktail-boho-9841.html

O alta posibilitate este sa incerci un punci din fructe de toamna. Se potriveste cu aceasta perioada si va fi favoritul tuturor. Amesteca portocale, struguri, prunde, ananas sau alte fructe de sezon, arunca niste cuburi de gheata si rasfata-ti musafirii cu o licoare rosie ca sangele.

Pentru copii, poti face un cocktail Alice, apetisant si sanatos. Este o bautura non alcoolica, din rosii, portocale, ananas si frisca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare