Sfaturi culinare

#post #sfantul gheorghe #meniu #masa festiva

Meniu de post pentru masa de Sfantul Gheorghe

Sarbatoarea de sfantul gheorghe este un motiv bun pentru o masa in familie si cu prietenii. Cand intra in post aceasta sarbatoare, trebuie sa tii cont de alimentele pe care nu le poti folosi. In acest an, Sfantul Gheorghe este chiar in Ajunul Pastelui.

Aperitiv de post pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Pentru aperitiv, pregati un platou cu broccoli si migdale. Foloseste soia sau margarina vegetala si migdale prajite. Preparatul se face rapid si nu necesita multe ingrediente.

Un alt posibil aperitiv este salata de orez cu legume si condimente.html Este o salata ampla, cu multe legume, ierburi aromatice si condimente, potrivita pentru o masa festiva. De asemenea, dupa Post, in zilele de Paste, daca iti ramane din ea o poti folosi ca garnitura.
 

Fel principal pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Tot pe baza de soia si broccoli poti face o mancare de broccoli cu tofu si fasole. Este satioasa si are o textura deosebita.

Daca iti plac mancarurile cu cartofi, poti incerca o reteta de cartofi lyonezi. Ai nevoie de margarina vegetala, ceapa, cartofi si patrunjel. Preparatul se face rapid si este satios. De asemenea, ii vei putea folosi mai tarziu, ca garnitura, la masa de Paste.

O reteta gustoasa, care nici nu-ti va aminti ca este de post, o reprezinta pastele cu ciuperci si verdeata. Alege ciuperci proaspete, din piata, nu cele de conserva, deoarece primele sunt mult mai gustoase, au o textura anume si sunt o investitie mai buna. Foloseste plante aromatice si ulei de masline pentru un preparat care va fi pe placul tuturor.
 

Bauturi si deserturi pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Profita de fructele pe care ai prin casa sau cumpara altele si fa din ele sucuri naturale , in combinatie cu lapte de soia si alte ingrediente, precum ovazul. Incearca o reteta de suc de fructe si soia.

De Sfantul Gheorghe poti face un desert atat de bun, incat nimeni nu se va gandi ca este de post: melcisiori cu mere. Ai nevoie de mere, scortisoara si foi de placinta .

Daca ai banane prin casa, alege o reteta de prajiturele cu banane de post. Ai nevoie in plus de ovaz, curmale, nuci si esenta de vanilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului