Sfaturi culinare

#legume #rusalii # meniu de rusalii

Meniu de Rusalii

In ziua de Rusalii poti pregati un meniu special pentru aceasta sarbatoare. Bazeaza-te pe legumele de primavara si pe ceapa si usturoi verde, un ingredient specific pentru Rusalii.
 

Supa pentru meniul de Rusalii
 

Poti face o ciorba de salata verde pentru meniul de Rusalii. Pe langa salata, ai nevoie de ceapa verde si usturoi verde, precum si de patrunjel. Preparatul este gustos si poate fi servit atat cald, cat si rece.
 

Salate pentru meniul de Rusalii
 

Incearca o reteta de salata verde cu rosii, busuioc si lamaie. Foloseste rosii bine coapte, Parmezan, salata, bucatele de usturoi, busuioc proaspat si un sos Vinaigrette pentru o salata colorata si hranitoare.

O alta salata, foarte aspectuoasa, este cea toscana, cu crutoane, branza, ceapa, busuioc si rosii. Foloseste mozzarella proaspata pentru acest preparat si crutoane din cereale integrale . De asemenea, vei avea nevoie de busuioc proaspat si rosii bine coapte.

Pentru o salata pe baza de cartofi noi si lapte, foloseste legume proaspate si zarzavat. Ai nevoie de ceapa verde si telina pentru a aroma salata ta din cartofi noi, cu crema de lapte si oua. Pune salata la frigider in jur de 2 ore, inainte sa o servesti. Decoreaza-o cu patrunjel ras.
 

Feluri principale pentru meniul de Rusalii
 

La felul principal poti alege un preparat pe baza de peste. De exemplu, poti face un peste la cuptor cu lapte. Este un fel de mancare usor de realizat si foarte potrivit pentru cei care tin dieta. Este recomandat sa folosesti un peste alb. Pregateste un sos din lapte, ceapa, suc de lamaie si apoi condimenteaza acest sos.

Daca iti place puiul, atunci pregateste un pui gatit in lapte. Foloseste unt, ulei de masline, scortisoara, salvie, lamaie, usturoi si lapte pentru a condimenta si aromatiza acest preparat. Va fi, in mod sigur, un succes, atat in familie, cat si intre prieteni.
 

Desert pentru meniul de Rusalii
 

Daca de Rusalii ai musafiri, pregateste o prajitura cu lapte. Orneaza prajitura cu fulgi de ciocolata si cu bucatele de fructe.
 

Bauturi pentru meniul de Rusalii
 

De Rusalii poti pregati un cocktail de tequila si lapte. Este o bautura potrivita pentru petrecerile cu multi invitati. Il poti pregati rapid, este aspectuos si foarte gustos. Daca vrei sa-i conferi un look special, foloseste scortisoara sau cuisoare.

Pentru cei care vor bauturi fara alcool se poate pregati o limonada cu cirese. Foloseste lamaie, zahar, putina menta si un concentrat de cirese pentru o bautura racoritoare , foarte potrivita in zilele calduroase de vara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete