Sfaturi culinare

#masa #sarbatoare #invitati #sfanta maria # meniu de sfanta maria

Meniu de Sfanta Marie Mare

sfanta maria mare este una dintre cele mai importante sarbatori religioase ale verii. Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului este incarcata de semnificatii, traditii si obiceiuri mostenite din generatie in generatie. Pe 15 august, in unele zone ale tarii se impart nevoiasilor faguri de miere, prune, struguri si lumanari aprinse. Alte obiceiuri includ coacerea porumbului crud pe jar fierbinte. 15 august este in acest an intr-o zi de luni. Profita de weekendul prelungit si pregateste o masa speciala, pentru aceasta sarbatoare.
 

Aperitive de Sfanta Maria Mare
 

Foloseste unul dintre ingredientele de baza ale verii pentru a face un aperitiv satios. Gustarea din porumb se prepara rapid si poate fi servita cateva zile, fiind ideala pentru o zi de vara.

Un alt aperitiv foarte gustos este reprezentat de cartofii noi, umpluti. Foloseste porumb, branza, bacon, smantana si ceapa pentru un preparat parfumat si hranitor.
 

Feluri principale de Sfanta Maria Mare
 

Pentru un fel de mancare simplu, inspirat din traditia romaneasca de Sfanta Maria, pregateste un castron cu porumb copt cu ceapa si busuioc.  Este un preparat potrivit pentru perioada verii, care are la baza trei dintre cele mai folosite ingrediente in bucatarie in aceasta perioada: uleiul de masline, porumbul si busuiocul proaspat.

Daca vrei sa incerci si alte variante de preparare, inspira-te din articolul Retete simple si rapide de preparat porumbul.

Pulpele de pui cu miere reprezinta o alta posibilitate pentru felul principal. Sunt inedite, gustoase si se fac doar din cateva ingrediente pe care este foarte posibil sa le ai deja in casa: paprica, pesmet, unt, sare.

Iar daca te gandesti sa organizezi o iesire la iarba verde, alege din retetele numai bune pentru gratar.
 

Deserturi pentru meniul de Sfanta Maria Mare
 

Pregateste un desert delicios, de Sfanta Maria Mare, pe baza de miere. Poti incerca un foietaj cu piersici si miere. Foloseste fructele proaspete ale verii pentru un desert care va fi pe gustul tuturor. Il poti servi cu frisca. Pentru a-l face mai deosebit, presara seminte de pin pe deasupra.

Daca vrei sa pregatesti un desert special, foloseste prunele si fructele de padure pentru un preparat deosebit. Incearca o reteta de prajitura cu prune si afine. Este un preparat potrivit pentru vara si poate fi servit cu succes la o ocazie speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete