Sfaturi culinare

#meniu #retete #bauturi #aperitive #retete sfantul nicolae

Meniu de Sfantul Nicolae pentru familia ta

De Sfantul Nicolae pregateste un meniu festiv pentru tine si familia ta. Poti opta pentru preparate de dulce si de post, care sa fie pe gustul tuturor.
 

Aperitive de Sfantul Nicolae
 

Pregateste un aperitiv special, o minge cu branza, patrunjel si nuca. Acest preparat se serveste imediat dupa preparare, este foarte aspectuos si usor, potrivit pentru a fi servit la inceputul mesei.

Daca vrei sa faci un meniu de post , pregateste un hummus de fasole si serveste-l intr-un castron, pe un platou cu diverse cruditati. Acest preparat este foarte potrivit si pentru petreceri. Daca iti plac fructele, prepara o gustare cu pere si rozmarin. Aceasta gustare constituie un fel usor si elegant, potrivit pentru o masa formala.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfantul Nicolae
 

Pentru felul principal, opteaza pentru ingrediente iubite de toata lumea. Incearca o reteta de pui cu ciuperci si usturoi. Puiul cu ciuperci este un fel de mancare hranitor si foarte gustos. Pentru un meniu de post, fa o mancare la cuptor : fasole cu ceapa si ciuperci. Preparatul se face cu plante aromatice, pesmet, smantana vegetala si condimente.
 

Deserturi pentru meniul de Sfantul Nicolae
 

De Sfantul Nicolae pregateste-le copiilor cateva caramele cu nuci. Caramelele pot fi preparate ca atare sau prinse pe betigase. Impresioneaza-ti musafirii de Sfantul Nicolae cu un platou de soricei de ciocolata alba. Soriceii se fac usor, sunt simpatici si foarte gustosi. Poti folosi ciocolata alba sau neagra.

Unul dintre cele mai atractive si mai elegante deserturi sunt trufele cu ciocolata si nuca de cocos. Acestea se prepara rapid, insa trebuie tinute la rece inainte de a fi servite. Un platou cu trufe de ciocolata si nuca de cocos constituie un desert potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti.
 

Bauturi pentru meniul de Sfantul Nicolae
 

Pentru cei mici si parinti, pregateste cateva cesti de ciocolata calda cu fulgi de ciocolata. In loc de sucuri acidulate din comert, pregateste din timp un suc de fructe, combinand mere, pere si piersici. Pentru adulti alege un vin fiert facut dupa reteta olandeza. Vinul este parfumat si foarte gustos.


Sursa foto: womansday.at
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare