In cea de-a treia zi de Craciun se sarbatoreste Sfantul Apostul Stefan. Prin urmare, este o zi dubla de sarbatoare, asa ca ai toate motivele sa primesti invitati la masa . Iata un meniu pe care sa-l pregatesti pentru :
Aperitive pentru meniul de
Salata boeuf este un preparat nelipsit de pe masa de sarbatori. Cu maioneza facuta in casa, salata este si mai gustoasa. Foloseste carne de pui, castraveciori, gogosari, mazare, cartofi si morcovi pentru un preparat care va fi un succes, indiferent pe cine ai musafir.
Tot ca aperitiv poti sa pregatesti un platou cu preparate din carne, specifice sarbatorilor de iarna. Aseaza pe o tava de porc, alaturi de ceapa , branza, rosii si foi de salata verde.
Feluri principale pentru meniul de Sfantul Stefan
La felul principal, poti sa servesti sarmale cu mamaliga. Aseaza langa ele castronase cu smantana si farfuriute cu ardei iute, pentru o aroma in plus.
Un alt preparat potrivit pentru a treia zi de Craciun este .
Deserturi si bauturi pentru meniul de Sfantul Stefan
La desert, poti sa servesti o tarta de Craciun cu mere. Orneaza-o cu frisca si scortisoara pentru un aspect festiv si va fi perfecta pentru meniul de Sfantul Stefan, din cea de-a treia zi de Craciun.
Celor mici ofera-le prajiturele din turta dulce, de Craciun. Ar fi bine sa le prepari inainte de Craciun, pentru a le avea pentru mai multa vreme. Sunt mai greu de facut, dar avantajul lor consta in faptul ca se pastreaza bine vreme indelungata si le poti da ce forma doresti.
Pentru o masa de sarbatoare, fa rost de niste mere rosii, proaspete, scobeste-le de miez si transforma-le in cesti. Torna apoi cidru cald de mere, decoreaza cu scortisoara sau anasos si surpride-ti invitatii.
Vinul fiert face si el parte din cinele de festive. Serveste-l alaturi de persoanele dragi si bucura-te de atmosfera de sarbatoare.