Sfaturi culinare

#retete de valentine's day #branza #sampanie #masa festiva #meniu

Meniu de Valentine’s Day

Cei care sarbatoresc sfantul valentin acasa au posibilitatea sa pregateasca o seara romantica, cu mancare buna, potrivita pentru o ocazie speciala. Pana la urma, dragostea trece si prin stomac, iar un rasfat cu branza cremoasa, fructe de mare si un cocktail cu ciocolata nu poate fi decat binevenit.


Aperitive de Valentine’s Day

 

Sursa foto: catchingfireflies.typepad.comPentru aperitive, pregateste ciuperci umplute cu branza albastra. Foloseste branza, ceapa caramelizata, ciuperci si usturoi pentru a parfuma acest preparat elegant si atractiv.

Sursa foto: find.myrecipes.comUn alt aperitiv usor de realizat este crostini cu anghinare. Trebuie sa folosesti baghete proaspete, rosii, anghinare, busuioc si ulei de masline. Vei obtine un preparat asemanator bruschettelor, foarte aspectuos si savuros.
 

Feluri principale de Valentine’s Day
 

Daca iti plac fructele de mare, alege calamarul pentru un fel principal special. Calamarul in sos de vin alb este un preparat elegant, potrivit pentru o cina festiva. Serveste-l alaturi de un vin alb, rece.

Un alt preparat pe care il poti face special de Ziua Indragostitilor este pizza. Pregateste un aluat in forma de inima si garniseste-l cu branza si orice alte ingrediente va plac amandurora. Pentru un gust mai picant, foloseste salam peperoni, masline si sos pentru pizza.
 

Deserturi pentru meniul de Valentine’s Day
 

Sursa foto: heilalavanilla.co.nzDe Sfantul Valentin, incearca o prajitura din fructe exotice. Poti face o rulada de mango si fructul pasiunii. Foloseste maracuja, zmeura si branza pentru o rulada dulce si cremoasa.
 

Sursa foto: perfectscoops.blogspot.comChiar daca este iarna, poti pregati o crema rece de capsuni. Ai nevoie de numai trei ingrediente pentru acest preparat simplu si de efect. Cum o servesti, depinde de imaginatia ta si a persoanei iubite.
 

Bauturi de Valentine’s Day
 

Cei care prefera bauturile calde pot pregati un cocktail de ciocolata calda cu citrice, limoncello si coniac. Garniseste canile cu frisca si fructe confiate, pentru un aspect festiv.

Sursa foto: clubdecuines.caO alta bautura potrivita pentru Valentine’s Day este sangria cu sampanie. Foloseste o sampanie de calitate, fructe de padure si un brandy de piersici si fa un amestec special. Toarna in cupe mari, festive.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului