Sfaturi culinare

#masa festiva #retete pentru copii #meniu #ziua copilului

Meniu festiv pentru Ziua Copilului

De Ziua copilului uimeste-i pe cei mici cu preparate savuroase, cu o prezentare inedita. Aceasta zi este o ocazie potrivita de a te intalni cu intreaga familie, cu prietenii de la gradinita sau scoala ai copiilor si poti pregati deserturi si bauturi delicioase si racoroase, potrivite pentru temperaturile de vara.

Aperitive pentru Ziua Copilului
 

Pentru aperitivele festive Ziua Copilului pot face un platou cu legume proaspete, branzeturi sau mini sandwich-uri cu castraveti, rosii sau sunca. Tot pentru cei mici poti pregari mini pizza calzone sau lipii cu carne de curcan, car vor fi un adevarat deliciu.

Daca ai multi invitati la petrecerea celor mici, mia poti pregati si quiche cu ciuperci si bacon si sandwich-uri in stil sushi cu avocado si ton.
 

Sursa foto: porkandhealth.org

Supe pentru Ziua Copilului
 

Chiar daca copii nu sunt mari fani supe si ciobe, poti incorpora in alimentatia lor si si astfel de preparate. Frumos prezentate, cu povesti haioase despre legume si carnea de pui sau de vacuta , supele pot deveni prietenii statornici ai celor mici.

Incearca supa de supa de vacuta cu taitei sau supa de pui cu ciuperci. Sunt usor de preparat, foarte gustoase si sanatoase, oferindu-le celor mici nutrientii de care au nevoie pentru intreaga zi.
 

Sursa foto: southernfood.about.com

Feluri principale pentru Ziua Copilului
 

Pentru petrecerea de Ziua Copilului, poti gati variantele sanatoase ale unor preparate precum pizza sau shaorma. Pizza cu mozzarella este un preparat pe care il poti realiza impreuna cu cei mici, care pot participa la framantarea aluatului sau la decorarea pizzei.

O alta reteta pe care o poti incerca de Ziua Copilului este lipia cu pui. Cu carne de pui la gratar, morcov, spanac si sos de iaurt, aceasta lipie este savuroasa si preferata celor mici.

Sursa foto: capotortos.com
 

Salate pentru Ziua Copilului
 

Pe masa festiva de Ziua Copilului mai poti aseza si cateva salate racoroase si sanatoase. Acestea pot fi servite atat simple, cat si alaturi de aperitive. O salata care va fac furori in randul celor mici va fi salata cu spanac si capsuni. Aromata si racoroasa, aceasta salata poate fi servita cu sandwich-uri sau cu o felie de quiche.

Pentru Ziua Copilului mai poti incerca si salata cu pui sau salata Waldorf, cu multe fructe si legume proaspete si sos cremos.

Sursa foto: marianavicentealifewoutmofongo.blogspot.com
 

Deserturi pentru Ziua Copilului
 

Desertul este partea cea mai intresanta pentru cei mici la o petrecere alaturi de prietenii de la gradinita sau scoala. De Ziua Copilului poti prepara un tort de inghetata, clatite cu ciocolata si alune de padure. Ii poti implica si pe cei mici la prepararea capsunilor pe bat cu ciocolata.

Cei mici te pot ajuta si la framantarea aluatului pentru fursecurile cu caise si ovaz si pentru biscuitii Anzac.

De Ziua Copilului poti incerca si sandwich-ul cu inghetata de caramel si nuci, un desert delicios si savuros.

Sursa foto: walnutinfo.com
 

Bauturi pentru Ziua Copilului
 

De ziua lor, le poti prepara celor mici si cateva bauturi racoroase si savuroase. Incearca limonada de cirese, capsuni sau un cocktail cu portocale si fructul pasiunii. Pentru cei mici mai poti incerca si shake-ul cu banane si ciocolata sau granita cu capsuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului