Sfaturi culinare

#meniu #masa festiva #florii

Meniu pentru masa de Florii

La sfarsitul acestei saptamani va fi Duminica Floriilor, sarbatoare aflata in ultima saptamana dinaintea Pastelui In aceasta zi, cei care au nume de flori isi vor sarbatori onomastica. Este, asadar, un bun prilej pentru o masa festiva .

Retete de aperitive pentru masa de Florii
 

De Florii poti introduce pestele in meniu. Profita de acest ingredient si alege o reteta simpla si de efect pentru aperitivele tale. Pregateste un platou cu paine prajita si usturoi, care sa fie un accesoriu perfect pentru pateul tau de peste.

Sursa foto: thecook.com.auDaca iti doresti o reteta mai elaborata, atunci alege o rulada cu peste. Condimentele ii ofera o aroma aparte. Daca ai timp, fa acest preparat inainte de ziua de duminica si pune-l la frigider. Vei economisi timp, iar rulada ta se va pastra foarte bine.
 

Retete de feluri principale pentru masa de Florii
 

Sursa foto: faqs.orgIn cazul in care esti la dieta sau ai musafiri care doresc sa manance ceva usor, pregateste o salata de peste cu portocale. Preparatele din peste sunt potrivite pentru masa de Florii. O poti servi simpla sau alaturi de o garnitura de cartofi.


Pestele nu poate lipsi de la o masa festiva de Florii. Fa un pastrav cu alune, cu care sa-ti impresionezi invitatii. Avantajul acestui preparat consta in faptul ca se potriveste cu diverse tipuri de garnituri. Alege legumele preferate care sa-l insoteasca si decoreaza-l cu fire de patrunjel si felii de lamaie.
 

Retete de deserturi pentru masa de Florii
 

De Florii poti sa-ti servesti musafirii cu ceva dulce fara sa folosesti oua sau unt. Incearca o reteta de prajiturele cu cacao si lapte de soia. Se fac rapid, in aproximativ 20 de minute, asa ca nu va trebui sa te complici la desert.

Sursa foto: fireflyblog.orgO alta posibilitate este sa faci gogosi , dar mai speciale. Toata lumea este incantata de gogosi, cu ele nu poti sa dai gres. Daca acestea vor fi si inedite, succesul este garantat. Incearca o reteta de gogosi cu banane si seminte, pe care sa le servesti la sfarsitul mesei de Florii.


Conform traditiei, de Florii se impart placinte. Este o ocazie buna pentru a servi la desert un platou cu placinte de mere si portocale. Se prepara rapid si avantajul acestui preparat consta in faptul ca este bun si cald si rece.
 

Retete de bauturi pentru masa de Florii
 

Sursa foto: redcofoods.comOdata cu Dezlegarea la peste, se poate servi un pahar de vin. Cei care insa nu beau neaparat alcool au posibilitatea sa-si pregateasca una dintre bauturile care incep deja sa anunte vara. Incearca un Iced Tea facut din ceai si concentrat de limonada. Cateva cuburi de gheata vor avea efect garantat.


Daca obisnuiesti sa folosesti soia in mancare, acest ingredient iti poate folosi chiar si la prepararea bauturilor. Poti face un suc de fructe si soia, potrivit pentru perioada Postului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului