Sfaturi culinare

#retete traditionale halloween # retete halloween #halloween #sfaturi culinare

Meniul de Halloween: Ce mancaruri traditionale au tarile din jurul lumii

Dovleacul este vedeta retetelor de Halloween in cele mai multe tari ale lumii, insa meniurile multor regiuni nu se limiteaza doar la acest fruct. Daca in America, celebrele candy corns sunt nelipsite de pe masa de Halloween, in tarile celtice, exista retete si preparate cu totul speciale si cu o simbolistica aparte! Daca nu ti-ai facut inca o idee pentru meniul din seara de 31 octombrie, inspira-te din cel al altor popoare si petrece un Halloween 100% autentic!

1. Barmbrack (Irlanda)

Barmbrack este un preparat special de Halloween, care provine din cultura celtica, de unde izvoraste aceasta sarbatoare pagana. Este vorba de o paine dulce sau o prajitura cu fructe confiate preparata sub forma unui chec-inel, in care se introduce, printre altele, un inel, o moneda sau alte obiecte. Obiceiul se mai pastreaza inca in zona Irlandei. Se spune ca cei care consuma din aceasta paine "fermecata" isi vor gasi dragostea in anul urmator.

Sursa foto: thehopelesshousewife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete