Sfaturi culinare

#aperitive #masa festiva #meniu

Meniul de Sfantul Ioan

Daca ai invitati la masa de , atunci ar trebui sa prepari un , modificat putin fata de meniurile de sarbatori. Alege preparate mai usoare, bazate pe legume, zarzavat si carne slaba.

Aperitive pentru meniul de Sfantul Ioan
 

Sursa foto: chefcuisto.comFa o salata din oua si pui, pe care sa o servesti un cupe mari de sampanie. Foloseste frunze proaspete de salata verde, oua fierte si bucatele de carne de pui, apoi fa un dressing gustos. In loc de pui poti folosi si ton, daca iti doresti un meniu care are pestele la baza. Vei impresiona pe toata lumea cu astfel de aperitive festive si usoare.

Sursa foto: wildheartscafe.com.auBruschettele sunt unele dintre cele mai cunoscute tipuri de aperitive. Incearca o reteta de bruschette cu sunca, rosii si ierburi aromatice. Aceste aperitive parfumate si proaspete vor fi o surpriza frumoasa in iarna, datorita combinatiei de salata, branza, rosii si sunca.

Feluri principale pentru meniul de Sfantul Ioan
 

La felul principal, alege o reteta de risotto cu pui la cuptor. Orezul parfumat, amestecul de vin alb si usturoi, precum si parmezanul ras, insotite de pui, vor realiza un preparat usor si deosebit de gustos. 

Sursa foto: find.myrecipes.comIn cazul in care iti doresti un cu peste, fa un somon la cuptor. Preparatul este ideal pentru mesele festive, este o mancare usoara si foarte placuta. Foloseste busuioc, tarhon, rozmarin si cimbru pentru a-i da mai multa savoare.

Deserturi pentru meniul de Sfantul Ioan
 

Toata lumea iubeste ciocolata. Pregateste cateva trufe cu turta dulce si nu vei da gres. Prajiturelele sunt foarte usor de realizat si vor fi apreciate de toata lumea. 

Sursa foto: thetearoom.usO reteta deosebit de eleganta este cea cu pere copate cu whisky, miere si scortisoara. Preparatul este usor si foarte potrivit pentru o masa speciala.

Bauturi pentru meniul de Sfantul Ioan
 

Daca ai nevoie de bauturi fara alcool, pregateste un cocktail sau o limonada de fructe, de exemplu o limonada din piersici. Pentru bauturile cu alcool, poti servi un cocktail potrivit pentru iarna, ca de exemplu White Russian.

Sursa foto: delish.comLa finalul mesei poti servi o cafea alba aromata. Va fi o surpriza frumoasa pentru invitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete