Sfaturi culinare

#prajituri #sfaturi culinare #glazura #deserturi # decorare prajituri

Metode usoare pentru decorarea prajiturilor

Daca vrei ca prajiturile tale sa aiba un aspect deosebit, poti invata sa le decorezi dupa metode simple , care necesita numai putina practica .

Prajiturile si torturile implica multa munca in bucatarie. De aceea, multa lume isi doreste ca rezultatul final sa fie nu doar gustos, dar sa aiba si un aspect foarte atragator. Iata cum sa faci decoratiuni simple pentru prajituri:

1. Modele simple

Incepe cu modelele simple. Un design simplist te va ajuta sa prinzi experienta, iar riscul de a fi dezamagita este mai mic. Modelele simple arata foarte bine pe suprafata prajiturii, iar efortul necesar este destul de redus. In plus, sunt mari sanse sa-ti iasa extraordinar de la prima incercare.

2. Ingrediente si accesorii

Citeste bine reteta pentru a fi sigura ca ai toate ingredientele si accesoriile de bucatarie care iti permit sa realizezi design-ul prajiturii. Un cutit cu lama lata, pentru intinderea glazurii, un sprit pentru decorare , cateva piese si forme de plastic sau metalice sunt suficiente.

3. Timp necesar

Fa o prajitura intr-o zi obisnuita, cand nu este nicio ocazie speciala. In acest fel, nu vei lucra sub presiune. Acorda-ti timp pentru a duce la bun sfarsit micul tau proiect.

4. Model din puncte

Pregateste crema pentru decorare, pune-o intr-un sprit si fa pe margine cateva puncte mici, pana cand acoperi marginile prajiturii de la un cap la altul. Apoi fa inca doua cercuri din puncte mai mari, apropiate intre ele. Finalizeaza cu un cert mic chiar in centrul tortului.



foto : countryliving.com

5. Model cu lingurita

Apasa cu dosul unei lingurite pe glazura , realizand pe toata suprafata prajiturii. La final trebuie sa obtii o textura neregulata, ca niste valuri.



Foto: prioryfinepastries.com

6. Glazura lichida

Intinde glazura pe toata suprafata prajiturii si niveleaza bine. Apoi, folosind o compozitie cu o culoare contrastanta, realizeaza trei cercuri pe prajitura. Compozitia trebuie sa fie lichida. Cu ajutorul unui cutit, din centrul prajiturii trage un soi de raze, astfel incat sa obtii linii curbate. Repeta in toate partile, ca pentru o stea, pana cand modelul este complet.



Foto: abc.net.au
 

Foto principala: prioryfinepastries.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare