Sfaturi culinare

#legume #rosii #mituri #sfaturi culinare # retete rosii # mituri rosii

Mituri despre rosii

Rosiile sunt unele dintre cele mai comune alimente din bucatarie, insa felul in care trebuie folosite acestea corect nu este deloc clar. Iata in continuare cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre rosii, precum si solutiile reale.

Unele dintre mituri au fost demontate de catre Gerry Odell, chief farming officer la Lipman Produce.

1. Rosiile in frigider

Mit: Rosiile se tin in frigider dupa cumparare

Realitate: Rosiile nu se tin in frigider pentru ca se pierde aroma. "Unul dintre motivele pentru care rosiile au o aroma slaba este felul in care au fost manuite dupa cumparare. Daca sunt depozitate la temperaturi mici, orice aroma ar fi avut ele inainte, aceasta va disparea rapid in frigider" este de parere Gerry Odell. Rosiile se pastreaza la temperatura camerei si se consuma inainte sa se inmoaie. Persoanele care prefera rosiile reci le pot tine in frigider cateva minute chiar inainte de consum.

2. Cum tai rosiile

Mit: Nu exista nicio metoda de a taia corect o rosie.

Realitate: Savoarea rosiei se simte pe deplin numai in bucatile care contin atat coaja, cat si miez. Fiecare parte a rosiei contribuie la aroma si gustul ei placut. Depinde, apoi, de reteta, felul in care este taiata rosia. Pentru o salata caprese, felia de rosie trebuie sa fie intreaga, rotunda. Pentru o salata traditionala romaneasca, se pot taia cuburi mari, neregulate.

3. Dimensiunea rosiilor

Mit: Rosiile mai mici sunt mai bune.

Realitate:
Rosiile de mici dimensiuni au, de obicei, o savoare pregnanta. Cu toate acestea, exista si rosii mari la fel de gustoase. Marimea tomatei nu este legata in mod obligatoriu de gustul sau, in special daca este vorba despre rosii crescute natural, fara chimicale.

4. Rosiile: legume sau fructe

Mit: Este gresit sa se spuna ca rosiile sunt legume.

Realitate: Din punct de vedere stiintific, rosiile sunt fructe. Din punct de vedere culinar, unor alimente precum rosiile li se spune legume deoarece sunt folosite mai mult la aperitive, salate si feluri principale decat la deserturi. Desi, tehnic, rosia este un fruct, aceasta este folosita ca leguma in gatit, astfel incat nu este o greseala ca tomatele sa fie numite legume.

Foto : digkids.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare