Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #ciuperci #gatit ciuperci #retete ciuperci

Modalitati de a gati ciuperci delicioase

Ciupercile sunt unele dintre cele mai versatile legume. Acestea pot fi gatite la cuptor, in tigaie, pe gratar, fierte sau facute sote. Daca te-ai plictisit de banala tocanita de ciuperci sau de ciupercile din sosul pentru paste, incearca noi retete. Aceste alimente sunt potrivite pentru aperitive, pranz si cina.

Iata in continuare cateva variante:

Ciuperci la cuptor cu plante aromatice

Ciupercile la cuptor isi pastreaza aroma naturala. Da-le cu un ulei de calitate si pune-le sa se faca in cuptor la 220 grade Celsius. Adauga plante aromatice dupa gust, pentru un plus de savoare. In loc de plante aromatice, poti pune peste ele niste branza si chiar un sos picant, asiatic.

Chiftele de ciuperci

Chiftelele de ciuperci constituie o varianta potrivita pentru un meniu vegetarian. Fa un piure din ciuperci si inveleste-le intr-o coaja crocanta. Poti combina ciupercile cu praz sau cartofi. Serveste-le pe un pat de salata verde.

Ciuperci prajite

Ciupercile prajita sunt o varianta rapida de a le pregati. Totodata, vei putea folosi o cantitate relativ redusa de ulei. Aseaza-le intr-o tigaie mare, deoarece au nevoie de loc pentru a se praji bine pe toate partile. Serveste-le cu verdeata sau foloseste-le intr-o omleta.

Ciuperci la gratar

Unge ciupercile cu putin ulei de masline sau pune-le intr-o marinata. Apoi prinde-le pe o frigaruie sau aseaza-le direct pe gratarul incins. Ciupercile la gratar sunt recomandate in special vara. Pregateste putin unt cu plante aromatice si umple-le inainte de a le face la gratar.

Ciuperci sote

Ciupercile sote trebuie sa fie aurii, bine facute. Taie-le in felii subtiri si pune-le in sandwich-uri, impreuna cu parmezan, spanac sau ridichi. Le poti asezona si cu niste rozmarin si usturoi.

Ciuperci la slow cooker

Ciupercile facute la slow cooker sunt potrivite pentru cei care prefera mancarurile naturale, pregatite indelung si pentru vegetarieni. Ciupercile pot fi servite intr-un sos ragu sau impreuna cu o portie de mamaliga fierbinte.

Foto : foodnetwork.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului