Sfaturi culinare

#sfaturi culinare # sfaturi gatit #gatit economic

Ponturi pentru a face o mancare pentru mai multe zile

Cand ai cateva ore la dispozitie, le poti folosi pentru a pregati mai multe mancaruri pentru o perioada de cateva zile. Alege retete de preparate astfel incat sa le poti depozita in frigider sau congelator pentru cateva zile.

Iata cateva ponturi pentru gatit mancare pe mai multe zile din saptamana:

1. Paine de casa

Cumpara o masina de facut paine sau foloseste cuptorul pentru a prepara propria ta paine de casa. Nu vei mai avea grija acestei cumparaturi, iar alimentul va contine numai ingrediente de calitate, fara conservanti. Acopera-o cu un stergar si pune-o intr-un loc intunecos si rece. Vei avea paine proaspata si delicioasa timp de aproape o saptamana.

2. Depoziteaza separat

Cand faci mancaruri combinate cu sosuri, pregateste si depoziteaza separat sosul. De exemplu, poti fierbe paste din care sa mananci doua zile la rand atata timp cat pui sosul in alt recipient, in frigider. Supele sunt perfecte pentru a fi servite reci sau calde si pot fi pastrate 2-3 zile in frigider. Cand faci supa cu crutoane, pune separat crutoanele intr-un vas si lasa-le la temperatura camerei. Foloseste-le numai cand servesti supa respectiva. Evita sa pui lapte sau smantana in timpul prepararii supelor, pentru ca acestea sa se pastreze cat mai mult timp.

3. Prajituri

Prajiturile sunt foarte gustoase servite cu lapte, cafea sau ceai. Daca vrei sa te bucuri de prajituri de casa nu doar in weekend si nu doar de sarbatori, alege reteta preferata si pregateste o tava pentru toata saptamana. Taie prajitura si depoziteaza bucatile intr-un vas de sticla pe fundul caruia este zahar. Acesta din urma va absoarbe umezeala, iar prajiturile se vor pastra proaspete mai multe zile.

4. Congeleaza

Congeleaza tocanitele si mancarurile pe care vrei sa le servesti toata saptamana. Foloseste casolete de calitate si elimina aerul din pungile in care congelezi mancarea. Este bine sa congelezi portii individuale, pentru a nu risipi mancarea. Pune separat garniturile.

Foto: wellonwheels.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului