Sfaturi culinare

#carne #bicarbonat

Pune bicarbonat peste carnea cruda si vei avea o surpriza de proportii

Despre bicarbonatul de sodiu se stie ca are o multime de intrebuintari in bucatarie, insa putini au habar de acest truc.

Gospodinele adevarate au un intreg arsenal de secrete care sa le ajute in bucatarie. Iar bicarbonatul este "asul din maneca" atat cand vine vorba de curatenie, cat si de gatit.

Ce se intampla daca pui bicarbonat de sodiu peste carnea cruda

Despre bicarbonat stie toata lumea ca este de un real ajutor in gospodarie. Fie ca il folosesti la prepararea prajiturilor, la igienizarea suprafetelor sau pentru a scoate petele de pe haine, praful acesta face minuni.

Putine persoane stiu, insa, ca bicarbonatul poate fragezi carnea. Daca ai o bucata de carne de vita sau o fleica de porc mai tare, tot ce ai de facut este sa presari ingredientul peste carne si sa o lasi la frigider timp de trei - patru ore. Inainte de a o gati, trebuie curatata bine, spun bucatarii.

O alta varianta este aceea de a pune o lingura cu varf de bicarbonat in apa in care urmeaza sa fierbeti carnea. Dupa primul clocot, aceasta solutie se arunca, dupa care se continua prepararea carnii in functie de preferinte.

"Praful magic" are si efect de rumenire. Mai exact, daca doresti sa savurezi niste copanele sau aripioare de pui crocante, freaca-le bine cu bicarbonat inainte sa le prajesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului