Sfaturi culinare

#fructe #salata #mere #capsuni #portocale #kiwi #reteta

Reteta pentru cea mai buna salata de fructe

Atunci cand ti-e pofta de ceva dulce, sanatos si delicios incearca o salata de fructe . Daca nu ai incercat insa sa pregatesti asa ceva acasa, ar fi bine sa stii ca este una dintre cele mai simple deserturi pe care le poti pregati acasa. Daca vrei sa pregatesti cea mai gustoasa salata de fructe, iata cateva sfaturi pe care sa le aplici in prepararea ei.

Salata de fructe poate fi pregatita in tot timpul anului, cu diferite fructe pe care le poti gasi in supermarket-uri si piete in tot timpul anului. La baza aceasta salata este un amestec de fructe, in a caror zeama amestecata se adauga o cantitate de alcool si un dressing, in functie de preferinta. Se poate opta pentru un adaos de zahar si pentru ornarea cu frisca.
 

Cum sa pregatesti o salata de fructe
 

Daca vrei sa prepari o salata de fructe vei avea nevoie in primul rand de fructe proaspete, de tipuri diferite: mere, ananas, kiwi, pepene, banane, portocale, struguri, mandarine , piersici, nectarine , stafide etc. Cantitatile de fructe le vei decide tu, in functie de cata salata vrei sa obtii si in functie de gustul pe care il vrei in final: daca vrei ca salata sa fie mai acrisoara, vei pune mai multe portocale, daca o vrei mai dulce, vei adauga mai multe fructe dulci, daca iti place mai aromata, vei folosi mai multe fructe de kiwi, portocale, avocado, ananas etc..

Pentru inceput, curata fructele de coaja si samburi, iar daca folosesti fructe din conserve, desfa conservele si scurge fructele. Taie-le in cubulete si pune-le intr-un vas larg. Adauga si zeama care a curs in timp ce taiai fructele. Amesteca fructele usor.

Adauga cateva linguri de alcool (rom sau lichior) si amesteca din nou. Gusta sa vezi daca salata mai are nevoie de zahar, iar daca simti nevoia, adauga putin zahar.

Daca simti nevoia, poti adauga si putina esenta de vanilie.

Acopera vasul si da-l la frigider, unde va trebui sa il lasi cel putin o ora, astfel incat in fructe sa poata intra si aromele pe care tocmai le-ai adaugat. Dupa ce scoti salata de la frigider, o poti servi fie ca atare, fie ornata cu un mot de frisca.
 

Alte sfaturi pe care sa le stii cand prepari salata de fructe
 

Sursa foto: Photobucket.com

Poti inlocui zaharul cu miere. Daca vrei sa folosesti zahar, cel mai indicat este zaharul brun.

Daca nu ai in casa rom sau lichior, insa ideea prepararii unei salate de fructe te atrage mult, foloseste putina vodca sau palinca. Fereste-te insa de alcoolul care miroase sau are un gust ciudat, acesta nu va face decat sa iti strice gustul final al salatei.

Pentru o astfel de salata poti pregati si dressinguri diferite: pe baza de miere, cu seminte de mac, ori pe baza de oua si suc de fructe. Acestea ii va da salatei un plus de gust.

Poti adauga in salatele de fructe si migdale, nuci sau alune maruntite, pentru a le oferi inca ceva la capitolul savoare.

Prepara tu frisca pe care o vei adauga deasupra salatei, gustul final al salatei servite va fi unul mult mai bun decat daca vei utiliza frisca din comert.

Daca te atrage ideea folosirii unui sos de branza pentru salata ta, il poti pregati amestecand crema de branza cu zahar si frisca. De asemenea, poti pune ca si sos in salata crema mascarpone sau iaurt indulcit.

Fructele care se zdrobesc repede, precum pepenele, ar fi bine sa le adaugi in salata chiar spre finalul procesului de preparare, pentru a ramane cat de cat intregi.

Daca iti place scortisoara, poti adauga in salata si un varf de praf de astfel de condiment, care ii va adauga salatei inca un plus de savoare.

Atunci cand o servesti, o poti aseza fie in vase din sticla, precum cupe de sampanie sau boluri, fie in interiorul unor fructe, cum ar fi pepenele galben sau verde, pe care anterior le-ai scobit de miez.
 

Sursa foto : www.myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare