Sfaturi culinare

#hipocalcemie #meniu #retete #calciu

Retete de pregatit atunci cand ai lipsa de calciu

Daca te simti slabit, esti mai mereu obosit sau ti se exfoliaza unghiile, aproape sigur ai si tu o hipocalcemie . Si cum impotriva acestei boli se poate lupta nu doar cu medicamente, ci si cu o alimentatie corecta, iata cu ce mancaruri poti ameliora problema.

Pentru lipsa de calciu sunt recomandate cateva alimente care sunt considerate sursa de calciu: lapte si produse din lapte, galbenus de ou, somon, soia , morcovi, telina, varza, napi, nuci, alune, seminte de floarea soarelui , mere, pere, struguri, coacaze, afine, conopida sau broccoli.

Si cum calciul nu poate fi absorbit fara vitamina D, aceasta poate fi luata din fructe precum portocale, lamai, kiwi, insa si din zarzavaturi si oua.

Din aceste alimente poti face combinatii atractive, din care sa alcatuiesti meniuri care sa fie nu doar sanatoase, ci si delicioase.

Iata cateva idei de retete pe care le poti pregati pentru a alcatui meniuri sanatoase, prin care sa lupti cu lipsa de calciu:
 

Aperitive
 

Supe si ciorbe
 

Feluri principale
 

Salate
 

Desert
 

Bauturi
 


 

Sursa foto : todaysseniorsnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului