Sfaturi culinare

#capsuni #jeleu #gem #dulceata #sos #retete

Retete din capsuni

Fie ca le mananci crude sau conservate, capsunile sunt nu doar delicioase, ci si foarte bune pentru sanatate. Te poti bucura de ele cu ajutorul catorva idei de retete pe care ti le propunem.

Capsuni crude
 

Capsunile sunt delicioase atunci cand sunt consumate ca atare. Spala-le bine si mananca-le ca desert sau pe post de gustare. Foloseste-le impreuna cu persoana iubita pe post de desert erotic, alaturi de frisca sau inghetata sau ca parte dintr-un meniu cu alimente afrodiziace.
 

Deserturi - prajituri si jeleuri din capsuni
 

Adauga-le si atunci cand pregatesti pandispan sau alte deserturi, precum torturi cu fructe. Iar daca ti-e pofta de un jeleu, nu ocoli reteta de jeleu de capsuni, care iti va aminti de copilarie.
 

Dulceturi si gemuri din capsuni
 

Pregateste retete de gem si dulceata de capsuni, sunt delicioase si savuroase. Serveste-le invitatilor tai sau membrilor familiei cateva lingurite de dulceata in care capsunile au ramas intregi, alaturi de un pahar cu apa rece. Iar pentru perioada sarbatorilor de iarna pregateste un gem special in care vei pune si capsuni.
Poti folosi aceste gemuri si dulceturi si pe post de umpluturi dulci pentru diverse deserturi.
 

Bauturi din capsuni
 

Adauga capsuni in shake-urile de fructe proaspete si in bauturile pe care le pregatesti pe timpul verii. Zdrobeste aceste fructe si amesteca-le cu iaurt sau lapte, pentru a obtine bauturi de lapte delicioase. Iar daca vrei sa obtii o bautura speciala pe care sa o bei cu persoana iubita, pregateste un "sarut cu capsuni".
 

Capsuni adaugate in salate de fructe si de legume
 

Atunci cand pregatesti salata de fructe, nu ocoli capsunile. Feliutele fructului rosu vor da salatei nu doar un plus de aroma, ci si unul de gust.

Taie cateva feliute de capsuni peste salata verde, inainte de a o servi. Vei observa ca impreuna cu sucul de lamaie, dau un gust si miros extraordinar salatei de vara.
 

Inghetate si creme de fructe cu capsuni
 

Daca vei pregati creme pe care sa le adaugi in prajituri, foloseste si fructele de capsun frecate cu zahar. Nu le ocoli nici cand te gandesti ce inghetate sa pregatesti pe timpul verii - inghetata de capsuni este foarte gustoasa si racoritoare.

Amesteca fructe de capsun cu suc de lamaie, scortisoara si suc de artar pentru a obtine o crema - topping natural pentru clatite si gogosi.
 

Compoturi din capsuni
 

Te poti bucura de aceste fructe si pe timpul iernii, daca vei gati un compot de capsuni. Iti vor folosi pentru a le manca cand ti-e pofta, dar si cand pregatesti deserturi pe baza de capsuni.
 

Sosuri din capsuni
 

Atunci cand ti-e pofta de un sos dulce, pe care sa-l folosesti fie cu biscuiti, prajituri sau diferite mancaruri, pregateste o reteta de sos de capsuni. Il vei gasi delicios.

 

Sursa foto : iabedandbreakfast.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului