Sfaturi culinare

#sfantul gheorghe #meniu #retete

Retete pentru masa de Sfantul Gheorghe

Sarbatoarea de sfantul gheorghe este motiv de bucurie si petrecere mai ales pentru cei care poarta numele acestui sfant. Daca ai un astfel de sarbatorit in familie si ai invitati la masa, pregateste un meniu de sarbatoare cu ocazia zilei de Sfantul Gheorghe. Iata cateva idei de mancaruri pe care le-ai putea introduce in meniu.

Aperitive pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Salata de icre
 


Una dintre cele mai cautate feluri de mancare din peste este salata de icre de peste. Aceasta este un aperitiv foarte gustos si hranitor, fiind si mai apetisanta in varianta pregatita acasa. Ea poate fi o idee potrivita pentru mesele de sarbatoare.
 

chec cu verdeata si ciuperci
 


Checul cu verdeata si ciuperci este un aperitiv foarte light. Preparat usor, foarte gustos, din verdeturi, poate constitui un aperitiv atractiv pentru o masa de sarbatoare.
 

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat
 


Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza, carne sau legume.
 

Ciuperci umplute
 


Cipercile umplute sunt foarte potrivite pentru aperitiv si pot fi servite atat calde, cat si reci. Sunt usor de facut, pentru ca se pot pregati in mai multe variante, in functie de ceea ce avem prin casa si sunt gata in 20 de minute.
 

Bruschette cu gorgonzola si miere
 


Daca iti plac sandwich-urile cu branza pregatite la gratar, in mod sigur bruschettele cu gorgonzola si miere te vor impresiona cu siguranta. Plus de asta, oaspetii tai vor fi incantati de inventivitatea si curajul tau de a amesteca aceste ingrediente.
 

Oua umplute cu sunca si branza Cedar
 


Ouale umplute sunt de cele mai multe ori solutii rapide, practice si foarte gustoase pentru o masa speciala, fie ca este de sarbatori, ori cu ocazia unei petreceri cu prietenii. Amestecul de sunca, branza Cedar si maioneza da mancarii o savoare speciala si un gust care ii va face pe invitati sa mai ceara inca o portie.
 

Supe in meniul de Sfantul Gheorghe
 

Supa de legume proaspete
 


Supa de legume este o mancare sanatoasa si usor de preparat. Amestecul de legume fierte in zeama de legume sau de carne va da supei o savoare speciala, intarita si de rosii si patrunjel. Iata asadar o reteta de supa de legume. Da, sau Iata ce reteta de supa iti propunem noi.
 

Supa crema de cartofi
 


Supa crema de cartofi este una dintre cele mai usoare supe pe care le poti gati pe tot timpul anului. Crema de cartofi este nu doar foarte simplu de preparat, ci si foarte hranitoare. In plus, poate fi transformata si in supa-crema de mancat in timpul postului, inlocuind laptele si untul cu apa, respectiv margarina.
 

Feluri principale si garnituri pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Pui cu sos de vin rosu
 


Puiul pregatit cu vin este o delicatesa savuroasa. Un vin rosu adaugat in zeama in care se gateste puiul ii da sosului rezultat o aroma aparte, speciala. Daca vrei sa te bucuri de o reteta gustoasa de pui cu sos de vin rosu, urmeaza pasii din aceasta reteta.
 

pui copt cu mirodenii
 


Daca iti place puiul cu diverse arome, incearca o reteta care implica folosirea unui amestec de mirodenii. Puiul la cuptor este un preparat potrivit pentru iarna, usor si deosebit de aromat.
 

Peste copt cu legume
 


Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. In amestec cu legume si pregatit la cuptor, el devine un fel de mancare delicios si hranitor.
 

Creveti cu lamaie si usturoi
 


Daca vrei sa ai pe masa si un fel de mancare interesant, dar si foarte gustos cu care sa iti impresionezi  invitatii, crevetii reprezinta cea mai buna alegere. Iata o reteta cu lamaie si usturoi, foarte usor de preparat.
 

Frigarui de vita
 


Frigaruile de vita sunt un preparat perfect pentru momentele in care vrei sa iti impresionezi invitatii. Acestea au un aspect original, colorat si sunt foarte gustoase.
 

Salate in meniul de Sfantul Gheorghe
 

Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci
 


Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci este o idee foarte gustoasa pentru momentele cand vrei sa pregatesti o salata deosebita. Amestecul de spanac, otet de nuci, oua si branza de capra ii vor da acestei salate o savoare speciala.

Salata de pastai verzi cu branza albastra


Salata de pastai verzi cu branza albastra este o idee foarte buna pentru o masa sanatoasa si hranitoare. Cu cateva ingrediente, vei obtine o salata ieftina si usor de preparat.
 

Deserturi pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Prajitura de ciocolata neagra


Ti-e pofta de o prajitura de ciocolata? Pregateste o prajitura de ciocolata neagra. Este foarte gustoasa si usor de preparat. In plus, are si un aspect atractiv, astfel ca este potrivita pentru un desert pe care sa il pregatesti pentru invitatii tai, ori pentru o masa in familie.
 

Placinta cu nuca de cocos
 


Placinta cu nuca de cocos este un desert exotic cu care iti vei evidentia abilitatile culinare in fata tuturor. Noi iti prezentam reteta originala, insa aluatul poate fi inlocuit cu foi de aluat frantuzesc din comert.
 

Negresa
 


Negresa este un desert delicios care poate fi servit ca atare sau la cafea. Prajitura poate fi preparata atat in mod traditional, cat si cu nuca sau fructe de padure.
 

Lapte de pasare
 


Laptele de pasare este un desert cremos si delicios. Aroma de vanilie si “bulgarii” de albus fierti in lapte te vor face sa mananci cel putin o portie.
 

Bauturi pentru masa de Sfantul Gheorghe
 

Bailey's Irish Coffee
 


Daca ai lichioruri obisnuite prin casa si iti plac combinatiile de cafea, incearca o ceasca de Bailey's Irish Coffee. Este foarte simplu de preparat si poti obtine in doar cateva minute o bautura aromata, usor alcoolizata.
 

Cocktail Martini
 


Despre Martini se poate spune simplu: un cocktail facut din gin si vermouth, asezonat cu una sau mai multe masline. Insa Martini-ul nu este numai atat: exista in lume sute de retete de martini si secrete de preparat “cel mai bun Martini” iar barmanii se intrec in astfel de retete.
 

Cocktail de fructe tropicale
 


Cocktailul de fructe tropicale se poate prezenta fie sub forma de amestec de fructe, fie ca o bautura alcoolica avand la baza mai multe fructe tropicale. Pentru aceasta din urma iti oferim o reteta delicioasa, pe care o poti prepara rapid, la tine in bucatarie.
 

Shake de banane
 


Pentru ca bananele sunt la dispozitia noastra indiferent de sezon, ne putem bucura de ele si sub forma de milk shake. Rezultatul este foarte gustos, energizant, iar prepararea bauturii nu dureaza mai mult de 5 minute.
 

Limonada cu banane
 


Daca nu vrei sa servesti la masa sucuri acidulate si de asa zisele bauturi naturale la cutie, poti sa-ti prepari acasa bautura preferata, folosind cateva dintre ingredintele pe care le ai in bucatarie. Limonada cu banane este o bautura delicioasa, perfecta pentru a o imparti cu prietenii care vin sa te viziteze.


Sursa foto : www.nowpublic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului