Sfaturi culinare

#constantin si elena #meniu #retete

Retete pentru masa de Sfintii Constantin si Elena

Daca ai in familie purtatori ai numelui Constantin sau Elena, ai putea pregati de ziua lor un meniu special care sa ii incante pe cei care gusta din bucatele asezata pe masa in zi de sarbatoare. Si daca nu stii ce ai putea include in acest meniu, iata cateva retete din partea noastra.
 

Retete de aperitive pentru meniul de sfintii constantin si elena
 

Bruschette cu rosii

Bruschetele cu rosii, un preparat specific italian,  constituie o gustare delicioasa, usor de realizat, dar de mare efect.
 

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat



Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza, carne sau legume.
 

Ciuperci umplute



Cipercile umplute sunt foarte potrivite pentru aperitiv si pot fi servite atat calde, cat si reci. Sunt usor de facut, pentru ca se pot pregati in mai multe variante, in functie de ceea ce avem prin casa si sunt gata in 20 de minute.
 

Salata de icre


Una dintre cele mai cautate feluri de mancare din peste este salata de icre de peste. Aceasta este un aperitiv foarte gustos si hranitor, fiind si mai apetisanta in varianta pregatita acasa.
 

Chec cu verdeata si ciuperci



Checul cu verdeata si ciuperci este un exemplu de aperitiv foarte light. Preparat usor, foarte gustos, din verdeturi, poate constitui un aperitiv atractiv pentru o masa si, de ce nu, poate fi pus pachet pentru mancare la serviciu sau la scoala.
 

Retete de supe pentru meniul de Sfintii Constantin si Elena
 

Supa de ardei rosii cu busuioc



Pentru un preparat racoritor si usor de realizat, incearca supa de ardei rosii cu busuioc . O poti prepara in doar jumatate de ceas.
 

Supa crema de legume



Supa crema de legume este o mancare foarte sanatoasa, satioasa, fara sa aiba efect de ingreunare, motiv pentru care constituie o mancare perfecta pentru cina.
 

Supa de broccoli cu branza



Daca vrei sa incerci o reteta deosebita si inedita, atunci trebuie neaparat sa gatesti dupa de broccoli cu branza. Rezultatul va fi unul delicios, pe placul tuturor celor care o vor gusta.
 

Retete pentru feluri principale pentru masa de Sfintii Constantin si Elena
 

Somon cu legume la gratar



Somonul este considerat a fi un peste "elegant", insa nu numai acest lucru il recomanda pentru a fi servit la masa. Este gustos si sanatos, fiind recomandat nu doar pentru mesele de sarbatoare, ci si pentru cele dietetice. Iar in amestec cu legume, vei obtine o mancare delicioasa.
 

Muschi de vita cu sos gorgonzola



Chiar daca la prima vedere pare o reteta complicata, pregatirea mancarii nu dureaza mai mult de 15 minute, plus ca este foarte gustoasa.
 

Creveti cu lamaie si usturoi



Daca vrei sa prepari o masa interesanta si foarte gustoasa cu care sa iti impresionezi  invitatii, crevetii reprezinta cea mai buna alegere.
 

Retete de salate pentru meniul de Sfintii Constantin si Elena
 

Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci



Salata de spanac cu branza de capra si otet de nuci este o idee foarte gustoasa pentru momentele cand vrei sa pregatesti o salata deosebita. Amestecul de spanac, otet de nuci, oua si branza de capra ii vor da acestei salate o savoare speciala.
 

Salata de pui cu ananas



Salata de pui cu ananas este o salata inedita, exotica si foarte racoroasa. Se serveste ca aperitiv si nu necesita mult timp pentru preparare.
 

Salata multicolora



Daca iti plac salatele si te atrag culorile lor proaspete si apetisante, atunci incearca o salata multicolora . Este deosebit de atractiva, gratie mixului de ingrediente si poate fi folosita cu succes, ca garnitura la un gratar de pui.
 

Retete de deserturi pentru masa de Sfintii Constantin si Elena
 

Jeleu de capsuni


Cand ti-e pofta de jeleu, incearca un delicios jeleu de capsuni preparat acasa. Se prepara usor si este foarte gustos, purtand cu sine aroma copilariei.
 

Prajitura de ciocolata neagra



Ti-e pofta de o prajitura de ciocolata? Pregateste o prajitura de ciocolata neagra. Este foarte gustoasa si usor de preparat. In plus, are si un aspect atractiv, astfel ca este potrivita pentru un desert pe care sa il pregatesti pentru invitatii tai, ori pentru o masa in familie.
 

Inghetata de capsuni



Te gandesti la un desert racoritor pe timpul verii sau care sa iti surprinda invitatii in timpul iernii? Alege inghetata de capsuni, pe care o poti prepara destul de repede si usor.
 

Lapte de pasare



Laptele de pasare este un desert cremos si delicios. Aroma de vanilie si “bulgarii” de albus fierti in lapte te vor face sa mananci cel putin o portie.
 

Bauturi pentru meniul de Sfintii Constantin si Elena
 

Bailey's Irish Coffee



Daca ai lichioruri obisnuite prin casa si iti plac combinatiile de cafea, incearca o ceasca de Bailey's Irish Coffee. Este foarte simplu de preparat si poti obtine in doar cateva minute o bautura aromata, usor alcoolizata.
 

Cocktail White Russian



White Russian este un cocktail dulce si aromat, format dintr-un amestec de frisca, vodka si lichior de cafea. Fiind vorba de un cocktail cu alcool, este recomandat sa se consume seara.
 

Cocktail Pink Lady



Pink lady este un cocktail care se preteaza foarte bine pentru o sueta intre fete. Este roz, contine alcool, sirop si frisca - o combinatie potrivita pentru a va bine dispune.

 

Sursa foto : familyfriendlyfood.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare