Mancarurile vegetariene au devenit din ce in ce mai apreciate, iar oferta culinara bazata pe legume este din ce in ce mai generoasa. Fie ca vrei sa pregatesti o masa de sarbatoare, o cina romantica sau o petrecere a copiilor, poti face un adevarat festin vegetarian. Iata cateva retete vegetariene care ii vor incanta chiar si pe consumatorii de carne:
1. Tort de legume
Ingredientele pentru tortul de legume:
- 2 dovlecei potriviti
- 2 vinete
- 3 ardei grasi verzi
- 3 ardei capia rosii
- 1 pachet de branza topita
- sare
Cum se prepara tortul de legume:
Taie vinetele si dovleceii felii subtiri si prajite-i pe ambele parti in ulei incins, apoi sareaza-i. Apoi, coace ardeii si rupe-i in fasii. Dupa aceea asaza toate legumele in straturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga feliile de branza topita si pune-le la cuptorul incins 5-6 minute.
Cum se serveste tortul de legume:
Tortul de legume se serveste cald, alaturi de un sos de usturoi.
2. Supa de avocado si castravete
Ingredientele pentru supa de avocado si castravete
- 2 avocado
- o jumatate de castravete
- frunze de menta
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa alba
- 1 catel de usturoi
- sare si piper negru macinat
- 1 sfecla mica
Cum se prepara supa de avocado si castravete
Taie sfecla rondele si pun-o pe o tava tapata cu hartie de copt si stropeste rondelele cu cate o picatura de ulei de masline, apoi pune-le la cuptor pentru 20 minute si intoarce-le pentru a se rumeni pe ambele parti. Decojeste avocado-ul si taie-l bucati mici. La fel si castravetele. Pune castravetele si avocadoul intr-un blender, adauga putin ulei, ceapa, usturoiul si menta si zdrobeste-le pana obtii o pasta omogena. Consistenta va fi ca cea a unei supe-creme groase, insa daca doresti sa o subtiezi poti adauga un pic de apa plata sau lapte vegetal. Se adauga sare si piper dupa gust
Cum se serveste supa de avocado cu castravete
Supa de avocado si cu castravete se serveste intr-un pahar, decorata cu rondele prajite de sfecla rosie.
Sursa foto: descopera.ro