Sfaturi culinare

#condimente #bucataria indiana #secretele bucatariei indiene

Secretele bucatariei indiene - 1001 de condimente in cele mai simple, dar totodata sofisticate mancaruri ale lumii

Bucataria indiana este, de departe, considerata regina condimentelor si aromelor inedite. Dintre toate culturile gastronomice din lume, cea hindusa pune cel mai mult accentul pe aroma si gustul preparatelor, fiind considerata un adevarat paradis pentru simturi. Descopera principalele secrete si caracteristici care fac din aceasta bucatarie orientala una dintre cele mai gustoase, autentice si populare stiluri gastronomice din lume!


India, paradisul condimentelor



India este o regiune arhicunoscuta pentru mirodeniile si condimentele pe care le foloseste in prepararea mancarurilor. Acestea reprezinta nu doar o mandrie culinara, ci si un motiv de negot pentru locuitori. In trecut, indienii faceau averi din negotul cu condimente. Nici astazi, mirodeniile indiene nu sunt tocmai ieftine, din cauza combinatiilor unice si a versatilitatii cu care hindusii le pregatesc si le prepara.

Printre cele mai populare condimente folosite in bucataria indiana, se numara:

  • chimenul;
  • coriandrul;
  • turmericul;
  • nucsoara;
  • ghimbirul;
  • curcuma;
  • scortisoara;
  • anasonul;
  • susanul;
  • ardeiul iute;
  • cuisoarele.

Peste toate acestea, este asezat la loc de cinste curry-ul, regele condimentelor hinduse si cel care ofera si specificul acestei bucatarii. Curry-ul nu este obtinut doar din frunzele arborelui indian cu acelasi nume. Este un condiment complex, care inglobeaza mai multe arome si mirodenii. Pudra de curry contine:

  • coriandru;
  • ghimbir;
  • sofran;
  • ardei iute;
  • usturoi;
  • piper;
  • scortisoara;
  • cuisoare;
  • nucsoara;
  • cardamon;
  • chimion.


Specificul bucatariei indiene - un cumul de gusturi din fiecare regiune



Diversitatea dialectelor si traditiilor indiene face imposibila trasarea unui specific culinar unic. Varietatea se rasfrange si asupra bucatariei hinduse, fiecare regiune a acestei tari avand specificul ei culinar. In fiecare zona, predomina un condiment sau un preparat care-i ofera savoare.

De exemplu, intr-unele regiuni (Goa) se pune accentul pe fructe de mare, carne de porc sau vita, in timp ce in altele (Gujarat), vegetarianismul ofera specificul culinar al zonei. Fiecare regiune din India are cate un preparat traditional sau un stil culinar pentru care este recunoscuta, insa per total, bucataria indiana este un mix de gusturi si arome savuroase, imbinate armonios in preparate complexe si delicioase.

Sursa foto: naslovi.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete