Sfaturi culinare

# sfaturi de gatit #organizare bucatarie #alimente congelate #trucuri gatit

Sfaturi de gatit care te ajuta sa reduci timpul petrecut in bucatarie

Daca iti place sa gatesti, dar ti-ai dori sa te bucuri de mai mult timp alaturi de cei dragi tie, nu de ore in sir in compania oalelor si cratitelor, afla ca poti gati repede si bine si fara a sta o zi intreaga in bucatarie. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti sa te organizezi si sa respecti cateva trucuri care te vor ajuta sa te misti in doi timpi si trei miscari gatind retetele preferate!

Organizeaza eficient bucataria!

Primul pas in a reduce timpul petrecut in bucatarie este sa iti organizezi spatiul de gatit cat mai eficient. Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie la indemana, pentru a nu pierde si mai mult timp cu cautari si plimbari prin toata casa pentru anumite ustensile.

Gateste simultan mai multe feluri de mancare!

Un al doilea secret prin care reusesti sa economisesti timp atunci cand gatesti consta in dexteritatea si capacitatea ta de a fi multifunctional. Daca ai pe lista trei feluri de mancare si le prepari pe rand, vei petrece ore in sir in bucatarie, inutil. Insa daca jonglezi cu toate in acelasi timp, reduci substantial timpul de gatit.

Fa din cuptorul cu microunde un aliat in bucatarie!

Cuptorul cu microunde este un aliat de nadejde in lupta impotriva timpului petrecut in bucatarie. Poate fi folosit cu succes in dezghetarea rapida a alimentelor congelate, dar si in coacerea si topirea altora, intr-un timp foarte scurt.

Alege legume si fructe congelate pentru preparatele tale!

Mergi pe mana legumelor si fructelor congelate in prepararea mancarurilor preferate, intrucat te ajuta sa economisesti timp si efort.

De exemplu, amestecurile de legume congelate pentru ciorba te scutesc de efortul de a curata zarzavaturile si de a le toca marunt, intrucat sunt gata pregatite pentru a fi "aruncate" in supa pe care o ai pe foc. Acelasi lucru este valabil si cu fructele, atunci cand pregatesti tarte, placinte sau prajituri.

Mergi pe mana salatelor!

Salatele nu sunt doar simple garnituri alaturi de diverse feluri principale. Ele pot deveni mancaruri in sine, daca ai grija sa introduci in ele ingrediente satioase.

Aceste preparate se prepara rapid, sunt gustoase si foarte sanatoase. Ar trebui sa se regaseasca cat mai des in meniul familiei tale.

Renunta la preparate cu ingrediente complicate si greu de gatit!

Renunta la carnurile cu timp crescut de fierbere, legume care se prepara greu si la retete in foarte multi pasi, care-ti fura prea mult timp, in mod inutil.

Sursa foto: Kitchenbelleicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului